2020-02-21 20:50

Dan Barna anunţă că USR refuză să intre la guvernare

 |  10:03
Dan Barna anunţă că USR refuză să intre la guvernare

În timp ce afirmă că "povestea USR-PLUS este astăzi povestea tuturor oamenilor care nu mai vrem să stăm deoparte", Dan Barna transmite clar că USR nu vrea la guvernare, în ciuda iminentei căderi a Guvernului Dăncilă.

„După 3 ani de abuzuri, în sfârșit se întâmplă ce trebuia să se întâmple de mai mult timp. Vedem că această majoritate e în descompunere. ALDE încearcă în disperare de cauză să salveze ce se mai poate salva. (...) Dacă doamna Dăncilă va veni în fața parlamentului să solicite un vot de încredere probabil că vom vota împotrivă. PSD nu mai are legimitatea să guverneze în România, e mesajul pe care îl dăm de trei ani”, a spus Dan Barna, președintele USR, la Digi24.

Legat de alegerile anticipate, Dan Barna a declarat că acestea „nu sunt imposibile dacă intrăm într-o logică de responsabilitate politică”. „După ce s-a întâmplat în România e nevoie de alegeri anticipate. Ele ar putea fi organizate odată cu localele”, precizează liderul USR.

„USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție, care nu va putea să angajeze reformele mari. Poziția noastră e tranșantă acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor. (...) Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru”, spune Dan Barna.

Potrivit lui Barna, Ludovic Orban poate fi una dintre opțiunile pentru funcţia de prim-ministru: „Domnul Ludovic Orban își dorește să fie premier, poate fi una dintre opțiuni. Pot fi alte opțiuni, în funcție de decizia pe care o va avea președintele. Până la urmă și președintele trebuie să aibă un rol important în nominalizarea premierului”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28Parerea ta...

VOTAT - îNCREDEREA DE MAINE
28 Aug 2019

Când nu ești pregătit situației, accepți refuzul și lașitatea . Made în Romania.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine