2020-03-30 14:25

Dan Barna, atac voalat la Dacian Cioloș. Nu o să ne împiedicăm în scrisori deschise

 |  14:00
Dan Barna, atac voalat la Dacian Cioloș. Nu o să ne împiedicăm în scrisori deschise

Dan Barna, președintele USR, a ținut să-i ofere o replică lui Dacian Cioloș, după ce acesta din urmă a publicat duminică o scrisoare deschisă, încercând să se profileze drept adevăratul lider al Alianței. Barna susține că atât USR cât și PLUS trebuie să se concentreze pe temele mari, exprimându-și încrederea că Alianța2020 poate trece peste speculațiile de moment.

El remarcă faptul că, deşi acest lucru nu s-a întâmplat, continuă să spere într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discute serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoaşterea muncii colegilor consilieri locali şi a eforturilor depuse la #FaraPenali sau programul comun de guvernare.

”Suntem asumaţi în logica unei Alianţe de succes şi construim un mecanism fin, pe câmpul de bătălie, sub focul de artilerie al opozanţilor de toate felurile. Vom avea la începutul acestei săptămâni consultări în interiorul partidului asupra calendarului şi paşilor comuni pentru locale. Miercuri vom avea rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele actuale iar vineri indiferent de rezultat vom avea o şedinţă a birourilor naţionale reunite USR şi PLUS pentru a pune pe hârtie paşii următori. Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi şi speculaţii de moment şi ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opţiune este succesul”, conchide liderul USR.

Preşedintele Plus, europarlamentarul Dacian Cioloş, crede că Alianţa USR-Plus trebuie să dezvolte o abordare inclusivă şi nu scoaterea în faţă a unui lider care să o controleze, el propunând ca orientările diferite din cele două formaţiuni să fie puse împreună şi nu amplificat conflictul dintre acestea. Cioloş îşi doreşte ca evoluţia dintre cele două partide să ducă la fuziune, dar aceasta nu trebuie să fie un scop în sine, ci o consecinţă a unui proces care să vină natural. El a vorbit despre o structură de conducere unică a alianţei, care să reprezinte orientările diferite care se regăsesc în cele două partide, precum şi despre constituirea unui guvern din umbră.

“Credem că alianţa trebuie să dezvolte în perioada următoare o abordare inclusivă şi nu scoaterea în faţă a unui lider care să pună mâna pe o structură şi să o controleze. Şi asta este ce vrem să propunem colegilor din Plus şi evident colegilor din USR. În USR şi în Plus nu e un secret, sunt mai multe orientări, mai multe grupări care noi credem că trebuie puse împreună acum şi nu trebuie amplificat conflictul dintre ele. Propunerea noastră asta este, să lucrăm împreună, să facem un atuu din această diversitate pe care o avem în cele două partide şi să găsim formula prin care putem lucra împreună în unitate”, a declarat Cioloş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-18Parerea ta...

ANTIMAFIA
18 Noi 2019

orbane du-te si te impusca si tu si isarescu .deja ne plictisesti.catu trebuie arestat urgent.si mafia ing bank.aveti tupeul sa cereti voturi ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine