2020-03-28 16:42

Dan Barna face GAFA zilei. Cum își justifică greșeala din discurs

 |  23:39
Dan Barna face GAFA zilei. Cum își justifică greșeala din discurs

Liderul USR Dan Barna a afirmat, miercuri, după ce a făcut o gafă, folosind pluralul „succesuri” în loc de forma corectă, „succese”, că „unele glumițe sociale fac carieră”.

„Da, chiar am scăpat un „succesuri” azi într-o declarație de presă. Unele glumițe sociale fac carieră”, a scris Dan Barna, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Dan Barna a făcut o gafă în timpul conferinței de presă, folosind „succesuri” ca plural al cuvântului „succes”, în loc de forma corectă, „succese”. 

„Tocmai, după niște succesuri, faptul că avem acum un rezultat care a fost cumva sub așteptări, dar bun din niște analize de confirmare a consistenței politice a alianței, este elementul pe care putem să continuăm mai departe”, a declarat Dan Barna.

Forma de plural greșită („succesuri”) a substantivului „succes” a fost folosită în urmă cu câţiva ani de fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu, Elena. „Poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri”, a spus EBA în 2008. Greșeala s-a viralizat și a făcut carieră, ajungând să fie folosită în mod ironic de atât de multe ori, încât au început să apară confuzii între forma corectă succese și forma greșită de plural succesuri. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine