2019-08-18 12:33

Dan Barna îi cere lui Iohannis referendum şi SĂ NU ACCEPTE alt ministru al justiţiei

 |  19:07
Dan Barna îi cere lui Iohannis referendum şi SĂ NU ACCEPTE alt ministru al justiţiei

Dan Barna a participat la consultările de la Cotroceni și i-a spus președintelui Klaus Iohannis că USR are câteva condiții.

"I-am solicitat președintelui să nu accepte un ministru al Justiției care nu-și asumă să implementeze recomandările Comisiei de la Veneția.

Am abordat și subiectul acelui referendum pe justiție așteptat în societate și sprijinirea inițiativei Fără Penali care se află în procedură parlamentară, o susținere a președintelui pe această temă ar putea angrena societate și atunci am putea avea un referendum pe această inițiativă care e în Parlament.

Am vorbit despre eventuala înaintare în grad a ofițerului Parachiv implicat în evenimentele din 10 august și i-am spus că până nu avem o decizie a Parchetului nu se pune problema ca el să fie înaintat în grad. ", a spus Dan Barna la ieșirea de la consultări.

Președintele Klaus Iohannis are în tolbă arma unui referendum pe teme de justiție, pe care îl va iniția când consideră că este necesar. Cei de la USR i-a propus președintelui să inițieze în acest moment referendumul, din moment ce sunt strânse deja peste un milion de semnături pentru inițiativa ”Fără penali în funcții publice”.

Dan Barna, liderul USR, a explicat că Iohannis nu exclude această variantă, dar a cerut timp de gândire.

”Președintele a fost de acord că această inițiativă poate fi un subiect de discuție pentru un referedum pe justiție, a rămas să ne mai gândim, să vedem cum evoluează situația.”, a declarat Dan Barna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-24Parerea ta...

ANONIM
24 Oct 2018

MUY BIEN BARNA ...ESTI O SLUGA PROASTA ...NICI MACAR NU CUNOSTI CUM SE CERE UN REFERENDUM....LA MUNCA, SLUGA ...DACA NU ALUPIGUS...cred ca esti un absolvent al școlilor chiorului...De tîmpiți...
PACALA
24 Oct 2018

Cei care au cerut boicotarea referendumului , vor . . . referendum ! Tare !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray