2020-07-11 01:12

Dan Barna îi propune lui Iohannis alegeri anticipate și un PREMIER interimar

 |  23:24
Dan Barna îi propune lui Iohannis alegeri anticipate și un PREMIER interimar

USR va merge vineri la consultările de la Cotroceni cu un pact pentru anticipate ca primă opțiune. Ar putea susține și un guvern tehnic sau al PNL, în orice caz non-PSD, în măsura în care își asumă obiectivele partidului, a declarat joi seara, la Digi24, liderul Dan Barna. El a mai spus că delegația USR va mai aduce în discuția cu președintele un subiect - problema desemnării comisarului european.

„Am înţeles din mesajul preşedintelui Iohannis că mâine este o primă rundă de consultări în care va pune în dezbatere subiectul alegerilor anticipate și ne bucurăm foarte mult că după ce USR vorbește de un an și jumătate despre faptul că anticipatele sunt singura ieșire normală, decentă, funcțională din criză, astăzi și președintele a vorbit explicit cu subiect și predicat despre anticipate. L-am auzit și pe dl Orban vorbind despre anticipate, doamna Dăncilă însăși a spus că nu se teme de anticipate, deci există de-adevărat la propriu, de data aceasta, posibilitatea ca, dacă prin implicarea președintelui, să construim scenariul prin care să ajungem la alegeri anticipate”, a spus Dan Barna.

În aceste condiții, USR va merge la consultările de la Cotroceni de vineri cu un „pact pentru anticipate”. „Vom solicita președintelui să-și asume rolul de mediator, dar nu doar rolul de mediator, cât și mandatul pe care îl are conform Constituției, atribuțiile pe care le are conform Constituției și să intrăm într-o logică de anticipate, cu doi premieri, să spunem formali, care să fie respinși, după care următorul președinte poate dizolva Parlamentul și undeva în februarie-martie am putea avea anticipate. Este una dintre variante”, a explicat Dan Barna.

„Mâine vom vorbi despre anticipate. Mai există un scenariu, cumva mai complicat, în care să se poată vorbi de un guvern de tranziție, care după alegerile prezidențiale să-și depună mandatul și să organizăm apoi anticipate, asta e o variantă despre care o să discutăm eventual mâine, dar la întâlnirea de mâine noi vom merge cu pactul pentru anticipate ca prim punct de discuție. Aceasta este soluția în care credem. Poziția noastră este că doamna Dăncilă ar trebui să-și dea demisia și să plece, să fie numit un premier interimar”, a punctat Dan Barna.

USR va mai ridica o problemă vineri, la Cotroceni, în discuțiile cu președintele, a mai spus liderul Uniunii: „Mai este un subiect pe care noi îl considerăm important în aceste zile - propunerea de comisar pe care România trebuie să o facă. Noi am solicitat deja o dezbatere și o consultare a tuturor partidelor împreună cu președintele tocmai pentru a nominaliza o persoană cu care să nu ne facem de râs, pentru că din acest moment, acest guvern nu mai are nicio legitimitate să vină cu altă propunere. Avem trei-patru nume, o să vedem ce o să discutăm mâine, nu vreau să le pun încă în spațiu public, eu personal am spus Cătălin Drulă, USR are mai multe propuneri în vedere”, a menționat Dan Barna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz