2019-10-17 23:31

Dan Barna se LEAPĂDĂ de Andrei Caramitru. Ce l-a ÎNFURIAT pe liderul USR

 |  21:36
Dan Barna se LEAPĂDĂ de Andrei Caramitru. Ce l-a ÎNFURIAT pe liderul USR

Andrei Caramitru, autorul unor declarații controversate, nu mai este consilierul președintelui USR, Dan Barna. Anunțul a fost făcut pe un forum intern al formațiunii. Caramitru rămâne însă membru USR.

„Am decis amândoi că e mai bine să încetăm relația președinte-consilier. Andrei Caramitru rămâne un membru și o resursă în USR, cu propria cale”, a scris Dan Barna.

În mesajul postat astăzi, Dan Barna scrie: „Am aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des”.

„Andrei are drumul său și este un om valoros care a venit spre USR pentru că USR este alternativa care va schimba România. Andrei nu are nevoie de o titulatură de consilier pentru a conta. Odată terminată partea economică din program, Andrei rămâne un comunicator pe propriile picioare”, a mai scris Dan Barna.

„Îi mulțumesc lui Andrei Caramitru pentru munca depusă și definitivarea și comunicarea unui program de guvernare consistent. Este o premieră necesară pentru România: programul de guvernare se face prin dialog, nu într-o debara, cum fac celelalte partide.

Am apreciat competența în economie a lui Andrei încă de la prima noastră întâlnire și trebuie să recunosc că are un potențial politic real. Cred că acum e un om politic pe propriile picioare și poate aduce contribuții valoroase”, a mai scris Dan Barna.

„Am discutat zilele trecute cu Dan Barna desprte ce urmează și am decis că este mai bine să separăm activitatea mea din sfera publică de rolul formal de consilier al președintelui, dar fiind că programul economic a fost definit”, a scris și Andrei Caramitru.

„Îmi doresc pe mai departe să mă implic activ în pregătirea și câștigarea alegerilor de către USR și în construcția noastră instituțională.

Este și un răspuns fair-play la diversele întrebări (unele retorice) cu privire la asocierea unora dintre pozițiile mele publice cu poziții oficiale ale partidului/președintelui. Vreau să fie clară și explicită asumarea personală a mesajelor și comunicărilor mele pe care mi le asum în totalitate”, a scris Andrei Caramitru.

„Voi continua să lucrez cu echipa USR, cu șefii de filiale și membrii simpli care sunt interesați, însă nu din postura de consultant al președintelui, ci de membru al USR cu dorință, forță de acțiune și de comunicare”, a continuat el.

„Deci nu dispar nicăieri ci din contră! Voi reveni în următoarele 1-2 zile cu un plan concret aici pe Poiana și public”, a precizat el.

Mesajul a fost postat și pe pagina sa de Facebook.

Anunțul lui Dan Barna vine la scurt timp după ce Andrei Caramitru a scris pe Facebook, după ce modificările Codului penal au trecut de Parlament, cu ajutorul UDMR și al minorităților:

„Nu vom uita asta. Locul vostru - borfașilor de la PSD/ALDE/UDMR - este la pușcărie sau în exil unde să muriți de foame - nici gunoieri să nu vă angajeze ăia. Rușine să vă fie!”

Recent Caramitru a fost criticat pentru că a comparat plecarea românilor în străinătate cu Holocaustul.

La începutul lunii Aprilie, Dan Barna spunea la Digi24 că lui Andrei Caramitru are să-i reproșeze „o dificultate și o naivitate în a învăța jocul politic”.

„Andrei Caramitru a folosit total neinspirat și greșit o metaforă, argumentând efectele unei guvernări PSD. Acea comparație cu plecarea atâtor români în diaspora, că în fiecare an pierdem un oraș mare, el a comparat-o ca un Holocaust. E o comparație nefericită. Lucru pe care nu-l vedem la ceilalți politicieni, și l-a asumat, șia- cerut scuze, a admis că a făcut o greșeală. Este o greșeală, fără nicio discuție. Andrei spune lucrurile pe nume și deseori sare calul în terminologie”, a spus el.

Caramitru a spus apoi că i-a cerut scuze ambasadorului Israelului la București, David Saranga, pentru „greșeala de exprimare” și că acesta le-a acceptat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Apr 2019

aha deci HOLOCAUST-ul e bun doar cand se refera la victimele-evrei...uite ca ar trebui sa vorbim cat mai des despre HOLOCAUSTUL POPORULUI RoMAN facut de CIUMA ROSIE BoLSEVICA de dupa 1990
BRAVO BARNEY
25 Apr 2019

Din gresala in gresala, spre infrangerea totala !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray