2020-06-05 00:24

Dan Barna: Statul trebuie să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi

 |  21:30
Dan Barna: Statul trebuie să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi

USR consideră că, în contextul prelungirii stării de urgenţă cauzată de noul coronavirus, statul este cel care trebuie să se sacrifice şi nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi, potrivit preşedintelui USR, Dan Barna.

"Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi de necesitatea reevaluării tuturor cheltuielilor statului în contextul prelungirii stării de urgenţă cauzată de noul coronavirus (...). Noi considerăm că statul trebuie de aceasta dată să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi", scrie Barna pe pagina de Facebook.

Potrivit lui Barna, "sacrificii" trebuie să facă acum pensionarii speciali, "bugetarii de lux" şi "baronii locali".

"'Sacrificii' trebuie să facă acum pensionarii speciali, cei care primesc, fără să fi contribuit, pensii de câteva zeci de ori mai mari decât pensia minimă din România. 'Sacrificii' trebuie să facă şi bugetarii de lux, care adună în fiecare lună salarii uriaşe şi tot felul de indemnizaţii de participare în CA-uri şi AGA-uri la instituţii şi companii de stat, doar pentru că sunt reprezentanţi sau apropiaţi ai partidului la putere (...). 'Sacrificii' trebuie să facă şi baronii locali, mult prea obişnuiţi să folosească banul public pentru a umfla conturile firmelor lor de casă (...)", susţine preşedintele USR.

Barna adaugă că România are o şansă să iasă cu bine din această criză dacă se vor adăuga măsuri precum reducerea la 300 a numărului de parlamentari, digitalizarea instituţiilor publice, inventarierea activelor statului şi valorificarea celor care consumă resurse şi, nu în ultimul rând, accelerarea intrării fondurilor europene în economie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-06Parerea ta...

CALATORUL
08 Apr 2020

Nu am auzit ca parlamentarii romani au donat si ei cate 10.000 de lei pentru combaterea epidemiei! Oare sunt chiar asa de "saracii"??? Javra de Basescu Traian cat a donat pentru combaterea epidemiei?????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine