2020-05-29 11:26

Dan Şova nu vede motivul pentru care Ponta ar trebui să demisioneze

 |  13:26
Dan Şova nu vede motivul pentru care Ponta ar trebui să demisioneze

Senatorul Dan Șova a declarat luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu vede motivul pentru care premierul Victor Ponta și-ar da demisia din fruntea Guvernului. Şova a ţinut să precizeze că orice dezbatere referitoare la dosarul Turceni – Rovinari se face în sala de judecată.

"Nu văd motivul pentru care și-ar da demisia. (...) Orice dezbatere care se face în legătură cu dosarul se face în sala de judecată", a declarat Dan Șova, prezent la primul termen al dosarului, transmite Agerpres.

Senatorul a mai spus că nu este deranjat de interdicția de a discuta cu Victor Ponta, trimis în judecată în același dosar.

Procesul se desfășoară în faza de cameră preliminară, ședința de judecată nefiind publică.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.

În acest caz, Dan Şova a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii DNA au mai dispus trimiterea în judecată a lui Dan Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R), în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, a lui Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-au reținut cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată şi a lui Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-21

In legatura cu acest articol...

Dosarul Turceni - Rovinari. Dan Şova a ajuns la ÎCCJ

Procesul lui Victor Ponta începe luni. Primul termen, la ora 12.00
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine