2020-08-09 13:05

Dan Șova: Traian Băsescu continuă un discurs care face rău educației

 |  14:32
Dan Șova: Traian Băsescu continuă un discurs care face rău educației

Președintele Traian Băsescu a fost acuzat de purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, că sprijină idei nocive pentru educația din România. Parlamentarul PSD susține că șeful statului vrea să îi marginalizeze pe tinerii cu rezultate slabe.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Șova, este de părere că ordonanța de urgență nr. 49/ 2014 constituie un pas înainte pentru învățământul românesc. Politicianul a explicat că această OUG „oferă un sprijin elevilor care nu trec examenul de Bacalaureat, vizând astfel atingerea de către România a obiectivelor Strategiei Europa 2020, oferă recunoaștere cadrelor didactice cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, susține învățământul profesional, țintește reducerea abandonului școlar și întărește autonomia universitară”.

În același timp, parlamentarul social-democrat l-a atacat pe președintele Traian Băsescu, acuzându-l de dezinteres față de tinerii care nu reușesc să treacă de examenele naționale, relatează Agerpres. „Atât Traian Băsescu, cât și aliații lui din PDL continuă un discurs care face rău educației — acela că trebuie să îi abandonăm total pe cei care nu trec un examen!”, a spus Dan Șova.

Fostul ministru al Transporturilor a adăugat că „regimul Băsescu” a susținut că „cei mai slabi trebuie marginalizați, eventual eliminați din societate” și i-a disprețuit pe angajații sistemului de învățământ. Membrul PSD a dat asigurări că Guvernul Victor Ponta va rămâne fidel unei abordări diferite de cea a guvernării PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-05Parerea ta...

IOSZEF
05 Iul 2014

Zeci de trenuri private circulă ilegal pe rutele CFR Călători
SUCA
05 Iul 2014

Domnul meu. Chiar nu te cuprinde greata cand te auzi ce spui si in ce context spui. Nu ma intereseaza cariera ta profesionala. Poate sa fie de nota 10+. dar politic esti varza. murata. lasa politica pentru cei cu har. Vezi-ti de avocatura.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz