2019-11-21 14:31

DĂNCILĂ a făcut anunțul! Când va adopta România moneda EURO

 |  16:53
DĂNCILĂ a făcut anunțul! Când va adopta România moneda EURO

Guvernul îşi asumă obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Adoptarea monedei euro este un proiect complex, de mare anvergură, care trebuie temeinic pregătit prin implicarea specialiştilor, a mediului academic, patronatelor, sindicatelor, partidelor politice, societăţii civile şi, desigur, a tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu. În cursul anului trecut, comisia - din care au făcut parte reprezentanţi ai acestor structuri - a avut o activitate intensă, cu reuniuni bilunare. În urma acestora au rezultat două documente: planul naţional de adoptare a monedei euro şi raportul de fundamentare al acestui plan. Astăzi (miercuri – n.r.), Guvernul îşi va însuşi aceste documente în vederea asumărilor politice. Ulterior, vor fi transmise Comisiei Europene. Implicit, ne asumăm obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024", a afirmat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern, informează Agerpres. Premierul a subliniat că este esenţială intrarea într-o etapă premergătoare acestui proces, respectiv în mecanismul european al ratelor de schimb, şi, de asemenea, trebuie luate "măsurile necesare pentru creşterea competitivităţii şi asigurarea unei creşteri economice sustenabile", pentru ca aderarea la moneda euro să aducă beneficii românilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2019

II SUFLA IN FLUIER LUI VILCOV . IA FACUT COCOASA
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Ian 2019

pana in 2024 o sa crapati toti mafiotii astia in puscarie...nu mai apucati voi sa vedeti minunea cu euro la Bucuresti..care poate dispare si el ca moneda mult mai repede
CIUMA ROSIE PORCINA
31 Ian 2019

eugen si anonim doua slugi-clone ale kakanarilor ciuma rosie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray