2019-11-18 06:45

Dăncilă anunţă că Guvernul va da OUG pentru înlăturarea efectelor protocoalelor în justiţie

 |  12:25
Dăncilă anunţă că Guvernul va da OUG pentru înlăturarea efectelor protocoalelor în justiţie

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a discutat cu liderii europeni și i-a informat despre faptul că Guvernul va emite OUG pentru înlăturarea efectelor protocoalelor secrete, ca urmare a deciziei Curții Constituționale.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că este o "campanie de dezinformare împotriva ţării noastre" şi că, în întâlnirile avute cu oficiali europeni, a dat asigurări că respectarea drepturilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei "sunt în centrul preocupărilor noastre". "Curtea Constituţională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de justiţie, iar această situaţie trebuie îndreptată", a spus Dăncilă.

"Trebuie să remarc cu mâhnire două aspecte: ne confruntăm cu o campanie de dezinformare despre România, din partea unor oameni politici, până la cel mai înalt nivel.

Am dat asigurări că Guvernul va milita pentru respectarea valorilor care asigură fundamentul Uniunii Europene. Vom milita pentru statul de drept, asigurarea independenței justiției, însă am transmis cu fermitate că cetățenii români trebuie să se bucure de libertăți care orice cetățean european. CCR a constatat că în justiție s-au folosit practici în afara legii și este nevoie să corectăm aceste lucruri", a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Citeşte şi Alina Gorghiu vrea să răstoarne Guvernul Dăncilă din prima zi a noii sesiuni parlamentare. Ea ameninţă cu moţiunea de cenzură

"Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre, alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-ministru, am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţara mea în faţa oficialilor europeni. Am dat asigurări în toate întâlnirile pe care le-am avut că Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care constituie fundamentul construcţiei europene. Respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei sunt în centrul preocupărilor noastre", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Ea a adăugat că, în egală măsură, a transmis "cu fermitate că cetăţenii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european".

"Curtea Constituţională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de justiţie, iar această situaţie trebuie îndreptată. Aşa cum spunea şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, drepturile cetăţenilor nu sunt negociabile, iar în această materie nu sunt acceptate compromisuri", a spus Dăncilă.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat la România TV că ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentinţele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Toader a susţinut că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI.

Ministrul a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă pentru "repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegale", iar aceştia vor putea face contestaţie în anulare.

"Avem pregătită OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, îi va judeca şi dacă vor fi vinovaţi, vor plăti", a declarat ministrul Justiţiei, conform romaniatv.net.

Toader a menţionat că acest proiect va fi prezentat premierului Viorica Dăncilă, care va decide ce sa va întâmpla mai departe. Acesta a spus că ordonanţa de urgenţă privind posibilitarea depunerii contestaţiei în anulare de către cei care au fost condamnaţi de compelturile nelegal constituite de la ÎCCJ „e pregătită”, dar că nu decide el când va fi adoptat acest act normativ, precizând că „în cel mai scurt timp posibil”.

De asemenea, ministrul Justiţiei a mai spus că o varinată similară există şi în cazul dosarelor întocmite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, asupra cărora s-a pronunţat Curtea Constituţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-25Parerea ta...

NEGRO
25 Ian 2019

Dupa aceasta talhareala sa-i vedem pe acesti imbecili cum se descurca. Caci nu vor mai avea scapare. Ideea ca sunt vesnici pe care le-a insuflat-o Guru de Teleorman e doar o iluzie la care numai niste irationali adera. Pentru ei a fost necesara doar o dogma a invunerabilitatii pentru a crede orbeste in ea chiar daca e o absurditate la un nivel de intelegere pur ceausista. Oligarhia PSD-ALDE-UDMR care daca are puterea azi crede ca o va avea si maine e la fel de vulnerabila ca zombii care inca ii sustin nu din interes, ci din slugarnicie. Poate ca vom face fata potopului post PSD-ALDE-UDMR si vom reface Tara. Dar de cei ce vom scapa i n primul rand vor fi chiar dansii. Doar daca nu vor cere azil politic in negrul Madagascar, indeparatata Costa Rica sau in tara surora si prietena, dar intens KGB-izata, Serbia. Poate ne vom mai intalni pe acest Glob, tovarasi! Atunci sa va vedem. Daca mai existati!
DUBLU STANDARD
25 Ian 2019

Prim-SINISTRA ROMANIEI dancila UNA VORBESTE LA BRUXELLES SI ALTA IN TARA. PRESIUNILE BORFASILOR psd-alde-udmr-minoritati PENTRU SALVAREA LICHELELOR BOLSEVICE DE PUSCARIE SUNT PRIORITATEA MAFIEI , NU PRESIDINTIA U.E. UNDE S-AU FACUT DE TOT RÂSUL LA AUDIERI EXCELIND PRIN INCOMPETENTA SI PROSTIE.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Votul contra justiției Primul primar proaspăt ales dintre cei conisderați „penali” care primește vești proaste de la justiție este Mircia Muntean, de la Deva. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la șase ani de închisoare, doi din sentința de acum, pentru că a produs un accident de circulație beat fiind, și patru dintr-o pedeapsă cu suspendare primită în 2013, pentru abuz în serviciu
12 Iun 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray