2020-06-02 15:50

Dăncilă, APEL la miniştri privind plata salariilor în avans: Să ieşiţi să clarificaţi de urgenţă aceste lucruri

 |  14:34
Dăncilă, APEL la miniştri privind plata salariilor în avans: Să ieşiţi să clarificaţi de urgenţă aceste lucruri

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, să iasă public şi să explice situaţii plăţii salariilor în avans.

”Aşa cum ştiţi, am decis să plătim salariile înainte de Paşti şi Ministerul Finanţelor a creat cadrul legal în acest sens. Am văzut că în ultimele ore au apărut informaţii contradictorii în spaţiul public în legătură cu acest lucru, dar şi la plata pensiilor în avans. De aceea, vă rog domnilor miniştri să ieşiţi să clarificaţi de urgenţă aceste lucruri, pentru că trebuie să avem o informare corectă a cetăţenilor. Şi, cu toate că eu am explicat ieri de ce nu se pot da pensiile în avans, o să o rog pe doamna Vasilescu să mai dea încă o dată aceste explicaţii. Intenţia noastră a fost o intenţie bună în prag de sărbători şi cred că nu este normal să apară astfel de situaţii”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

”Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat premierul.

Doar o parte dintre bugetari vor primi salariile înainte de Paşte, potrivit ordinului semnat de ministrul Finanţelor şi publicat în Monitorul Oficial, printre aceştia neregăsindu-se angajaţii din învăţământ sau cei ai Ministerului Afacerilor Interne. Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, că "mulţi nu şi-au manifestat interesul" pentru plata salariilor înaintea sărbătorilor, precizând că lista publicată deja nu mai poate fi modificată.

Ministrul Finanţelor a semnat ordinul privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii martie 2018, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial. Astfel, vor primi salariile joi, 5 aprilie, ultima zi lucrătoare înaintea vacanţei de Paşte, angajaţii a 35 de instituţii. Printre categoriile care nu vor primi banii înaintea sărbătorilor se află cadrele didactice sau angajaţii Ministerului Afacerilor Interne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-04Parerea ta...

LEVST.
04 Apr 2018

"...să mai dea încă o dată aceste explicaţii..."_____------_____ ce vreti mai mult de atat, oricine intelege ca o expicatie dublata, tine loc de miel...Pavianca asta a invatat trucul repede( de la dragnea), imediat ii pune pe altii sa scoata castanele din foc...Plus ca are explicatii care mai de care mai "rationale", "este si geu sa tiparim fluturasii...", cred si eu pana incalzesti cazanele la instalatiile de tiparit, comanzi apoi cernelurile, hartia,etc., da, trece timpul...
MAFIA PSD
04 Apr 2018

Inca o minciuna marca MAFIA PSD-ALDE -UDMR. ANALFABETA CAUTA VINOVATI DE SERVICIU.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Apr 2018

TiGANIE SPURCATA CU JiGoDiiLE PORCARULUi IMpuTit tele-morman....aceasta ANALFABETA e MAi proASTA SI MAi SCARBOASA DECAT ELENA CEAUSESCU......CEVA MAI SCARBOS NU CRED CA EXISTE IN ROMANIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine