2020-02-18 17:43

DĂNCILĂ bate în retragere: „Nu am spus că EU voi muta AMBASADA la Ierusalim. Decizia finală îi aparține lui IOHANNIS!”

 |  23:31
DĂNCILĂ bate în retragere: „Nu am spus că EU voi muta AMBASADA la Ierusalim. Decizia finală îi aparține lui IOHANNIS!”

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, duminică seară, că atunci când a vorbit despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim, a menţionat că acest lucru se poate întâmpla doar după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Constituţie.

„În discursul meu am vorbit despre mutarea ambasadei la Ierusalim, dar (...) am formulat într-un mod corect, am spus că trebuie să îndeplinim toţi paşii constituţionali. Nu am spus: eu voi muta ambasada. Am spus că trebuie să respectăm Constituţia", a declarat Viorica Dăncilă într-o intervenţie în direct la Antena 3, informează Agerpres. Ea s-a declarat dezamăgită de reacţia pe care Administraţia Prezidenţială a avut-o după discursul său din SUA. „Cred că declaraţia preşedintelui şi modul în care s-a exprimat preşedintele, vorbind despre ignoranţă, despre faptul că nu se ştiu paşii de către premierul României, nu a făcut decât să mă dezamăgească. Pentru că eu am avut o abordare corectă şi am luat în calcul faptul că Constituţia trebuie respectată. Că opinia mea este că trebuie să facem acest pas, asta este altceva, dar este o opinie personală, important este să respectăm Constituţia", a menţionat premierul. În opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să analizeze întregul context şi să ia decizia cea mai bună pentru România. „Faptul că vrem să se mute ambasada, faptul că vrem să fim apropiaţi de Statele Unite şi Israel, nu face ca să ne îndepărtăm de Uniunea Europeană sau de statele membre ale Uniunii Europene. Ceea ce pot face eu în acest sens, ca prim ministru, voi face. (...) Decizia finală, conform Constituţiei, este la preşedinte", a mai spus Viorica Dăncilă. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că, prin declaraţiile referitoare la mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă „demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale transmis duminică. "Decizia finală aparţine preşedintelui României, care este, potrivit Constituţiei, titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentant al ţării noastre în plan extern", se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-24Parerea ta...

ANONIM
25 Mar 2019

Declarație cadou pentru campania electorală a lui Netanyahu de la Dragnea.
STOP CENZURA
25 Mar 2019

In cazul de fatza al videi din Videle exista o problema patologica. Minciuna si hotia fac parte din ADNul mafiei psd. Exista o hotarire a CCR din 2012 semnata si de actualul impostor de la justitie care spune clar :: PRESEDINTELE ROMANIEI FACE POLITICA EXTERNA A TARII. . ESTE FOARTE CLAR CA SLUGOIUL ANALFABET dancila A ARUNCAT ROMANIA INTR-UN CONFLICT DIPLOMATIC CU AUTORITATEA PALESTINIANA SI LUMEA ARABA. AȘA SE INTAMPLA CIND GUNOAIELE ROMANIEI VOTEAZA MAFIA PSD.
COSTICA
25 Mar 2019

LIPSA UNUI LIMBAJ DIPLOMATIC IN DECLARATII FACE CA, ATAT PRESEDINTELE CARE A DECLARAT CA, :"MOLDOVENII SI ROMANII SUNT DOUA POPOARE" IAR D-NA PREMIER A DECLARAT CA :"VOM MUTA AMBASADA IN IZDRAEL", INSEAMNA INCOMPETENTA PE PLAN POLITIC IN DOMENIUL EXTERN. NU MAI AVEM DIPLOMATIE SI NICI CONSILIERI COMPETENTI. UN DIPLOMAT ADEVARAT TREBUIE SA ITI SPUNA : "DUTE LA NAIBA" IN ASA MANIERA INCAT, SA TE DUCI SI SA SPUI CA NU ESTE NIMIC MAI BINE DECAT ACOLO. LA NOI NU MAI EXISTA DIPLOMATIE....PACAT MARE PACAT .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine