2020-04-05 17:48

Dăncilă: Ca președinte, pădurile vor fi prima mea prioritate privitoare la mediu

 |  13:41
Dăncilă: Ca președinte, pădurile vor fi prima mea prioritate privitoare la mediu

Liderul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, spune că "în calitate de preşedinte al României" pădurile sunt prima ei prioritate privitoare la mediu.

"Pădurile sunt prima mea prioritate privitoare la mediu, în calitate de preşedinte al României. Voi cere, de urgenţă, Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să acţioneze ferm în această chestiune de securitate naţională, să oblige autorităţile să oprească acum crimele, şantajul şi jaful care are loc sub ochii noştri. Voi avea curajul să duc la capăt ce l-a speriat pe Iohannis în 2015, când a început, cu indolenţa specifică, acest proces. Voi cere, în cadrul şedinţelor de Guvern pe care le voi conduce, să fie dusă la capăt finanţarea corectă şi aducerea tehnologică la zi a Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL), repunerea în funcţionare a aplicaţiei Inspectorul Pădurii şi aducerea la zi, la maxim de transparenţă, a Inventarului Naţional Forestier. Voi susţine, prin mesaje publice şi prin crearea unui grup de lucru coordonat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, crearea şi finanţarea de noi parcuri naturale, precum şi creşterea suprafeţei împădurite", a scris candidatul PSD, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ea susţine că "soluţiile există; este nevoie de curaj şi de încăpăţânare pentru a le pune în aplicare".

În opinia sa, "preşedintele trebuie să aducă în dezbatere publică tăierile ilegale de păduri, criza climatică, calitatea aerului şi a apei, situaţia gunoaielor care ne îngroapă".

"Am primit în ultimele zile multe întrebări referitoare la poziţia şi planul meu de acţiuni pe mediu. Cred că preşedintele trebuie să aducă în dezbatere publică tăierile ilegale de păduri, criza climatică, calitatea aerului şi a apei, situaţia gunoaielor care ne îngroapă. O cer copiii ieşiţi în stradă împotriva indiferenţei, o cere societatea civilă care încearcă să oprească drujbele, o cer milioanele de români care pierd, zi de zi, dreptul la natură. Timp de cinci ani, am primit de la Cotroceni doar tăcere sau reacţii buimace. În campanie, domnul Iohannis fuge de întrebările importante, refuză să-şi facă, măcar acum, temele", afirmă Viorica Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-20Parerea ta...

CALATORUL
20 Noi 2019

Ca sa nu mai fie vreo problema, Veorica in calitate de presedinte, v-a aproba taierea tuturor padurilor si transformarea lor in tufisuri! A rezolvat problema padurilor in stil PSD-ist! Speram ca nenorocirea PSD-ista sa nu mai continue!
FLORAREASA
20 Noi 2019

Numeri floci care nu ii mai ai
ANONIMUS
20 Noi 2019

Si pana acum cine ti a pus piedica ca faci ceva? Doar o aveai buna amica pe Gratiela, ministreasa mediului Atata ipocrizie si minciuna ca in psd nu am vazut !
CAPUSE
20 Noi 2019

Revolutionarii falsi din 89 , cu cine voteaza ??
DOREL
20 Noi 2019

Daca spui asa NU vei castiga alegerile. Firmele din Austria, Ungaria, Germania etc. , care fura lemnul din paduri NU te vor accepta si NU vei fi presedinte. Votezi cu cine vrei si iese cine trebuie.. Altfel spus, noi votam dar cei care conduc lumea cu prijinul STS si al altora vor face sa castige IOHANNIS. Fara comentarii......
DOREL
20 Noi 2019

Dupa ce isi va termina mandatul domnul Iohannis se va stabili in Gemania. Fara comentarii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine