2019-12-05 21:26

DĂNCILĂ, declarație de ULTIMĂ ORĂ depre PENSIILE românilor. Ce se va schimba din 2019

 |  01:01
DĂNCILĂ, declarație de ULTIMĂ ORĂ depre PENSIILE românilor. Ce se va schimba din 2019

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică seară, că îşi doreşte ca până la finele acestui an să fie prezentat în Parlament un proiect al legii pensiilor şi că, în baza acestuia, niciunui pensionar din sistemul public nu-i va scădea pensia.

"Noi ne-am propus ca anul acesta, până la sfârşitul anului acesta, să mergem cu legea pensiilor în Parlament. Vom face tot ce este posibil, dar menţionez încă o dată: este important ca atunci când venim cu o lege a pensiilor să nu avem nici un fel de probleme în aplicarea acestei legi. (...) De fapt, anul acesta, până la sfârşitul anului acesta, noi am propus o serie de legi pe care să le finalizăm şi aici, pe lângă legea pensiilor, aş merge spre legea educaţiei, pe care vrem să o finalizăm până la sfârşitul anului, de legea sănătăţii, pe care iarăşi vrem să o finalizăm până la sfârşitul anului acesta, de legea manualului, atât de necesară şi aşteptată atât de profesori, dar şi de copii şi părinţi", a precizat Dăncilă, la România TV, potrivit Agerpres. Premierul a declarat că o lege a pensiilor este "absolut necesară", având în vedere că în domeniu există "multe disfuncţionalităţi". "O persoană care a muncit acelaşi număr de ani în acelaşi domeniu, dar a ieşit la pensie într-un an diferit de o altă persoană care a muncit similar, are o pensie diferită. Ei bine, trebuie să încercăm - şi am dat un singur exemplu - trebuie să încercăm să reglăm aceste nedreptăţi din sistem. Vă mărturisesc că avem trei legi ale pensiilor, trei modele, trei moduri în care s-a lucrat pe legea pensiilor. Avem o variantă, însă avem dificultăţi din punct de vedere tehnic. Sunt 5,1 milioane pensionari, avem 1.200 de oameni care lucrează în acest domeniu şi care trebuie, pentru a aplica legea pensiilor, să ia fiecare dosar în parte. (...) Ei bine, aceasta presupune o suplimentare a numărului de persoane care lucrează pentru legea pensiilor, iar pentru mine este important, ca prim-ministru, cum este important şi pentru ministrul Muncii şi pentru cei care aşteaptă un rezultat bun pe legea pensiilor, să vedem cum putem aplica din punct de vedere tehnic această lege a pensiilor. Nu mai vreau să fim în situaţia în care vine o lege şi pe urmă vedem că avem disfuncţionalităţi şi căutăm atunci posibilităţi de a regla acest lucru. Vrem să venim cu o lege care să se plieze pe realitate, să rezolve problemele din sistemul de pensii şi în acelaşi timp, să fie îmbrăţişată de către pensionarii din România. Ceea ce vă pot spune este că nimănui nu-i va scădea pensia, niciunui pensionar din sistemul public nu-i va scădea pensia", a menţionat Viorica Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-26Parerea ta...

ANONIMUS
26 Feb 2018

Pensiile nu pot fi egale, intre ele chiar la aceiasi profesie si vechime. Exista evolutii ale salariilor, in timp, apoi a sporurilor, a indexarilor aplicate in raport de inflatie care aduc diferente intre pensii. A aduce pensiile de acum sau din vitor la cele din trecut inseamna de fapt a reduce nivelul pensiei. Problema este cea de recunoastere a contributivitatii si nu acordarea preferentiala de pensii pentru anumite categorii profesionale, politice ci doar a unui supliment de doar 15-20% in plus din pensia cuvenita. Cu sistemul actual de pensii preferentiale se va ajunge repede la incapacitatea de plata a sistemului.
ANONIM
27 Feb 2018

FA VIORICO LASA palavrageala si gargara , GADILIREA SENILILOR , RETARDATILOR SI DEBUSOLATILOR UNESTE-TI FORTELE CU FIEREA Ciocilina SI FACETI SI VOI UN BINE BOBORULUI (ca barbatii POLITRUCI SEMIDOCTI nu au capacitatile voastre de determinare) TERMINATI CANALUL BUCURESTI- DUNARE , Pandele si Base vor PUTEA fi MARINARII SEFI A CELOR DOUA PORTURI si voi ve-ti numara flota.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray