2019-11-15 03:04

DĂNCILĂ, depre criza din ENERGIE: „Mi s-a adus la cunoştinţă, cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia GRAVĂ de la CE Oltenia…”

 |  14:01
DĂNCILĂ, depre criza din ENERGIE: „Mi s-a adus la cunoştinţă, cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia GRAVĂ de la CE Oltenia…”

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că a dispus o serie de măsuri de urgenţă în ceea ce priveşte „situaţia gravă” de la Complexul Energetic Oltenia.

„Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgenţă şi, împreună cu miniştrii şi autorităţile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate, astfel încât Complexul Energetic Oltenia să îşi reia activitatea la capacitatea normală. Ne preocupă situaţia de la CE Oltenia şi funcţionarea sistemului energetic naţional şi am ţinut cont de toate semnalele apărute în spaţiul public în ultimele zile. Astfel, am dispus următoarele măsuri: să îmi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi a condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia, Corpul de control să înceapă în această dimineaţă un control la această societate", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres. Premierul a menţionat că încă de marţi a solicitat ministrului Energiei să meargă la Târgu Jiu să discute cu reprezentanţii companiei şi să vină cu soluţii, iar miercuri dimineaţă a cerut tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de situaţia CE Oltenia şi verificarea celor apărute în spaţiul public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari. „Am solicitat ministrului Energiei să meargă în această dimineaţă la Târgu Jiu, să discute cu oamenii şi să vină urgent cu soluţii. Am cerut consilierului de stat din aparatul primului ministru, cu responsabilităţi în domeniul energiei, să convoace de urgenţă Grupul de lucru interministerial pentru siguranţă energetică. Am solicitat în această dimineaţă tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de această situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute în spaţiul public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari, astfel încât să ne lămurim foarte clar dacă există vreo legătură între acest blocaj şi dorinţa unora de a face speculaţii pe spatele românilor. Nimeni, absolut nimeni nu se poate juca cu independenţa energetică a ţării. Cu toate aceste date pe masă, vom putea să luăm deciziile care se impun, astfel încât să nu fie afectată siguranţa şi funcţionarea sistemului energetic naţional", a subliniat Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-17Parerea ta...

NEGRO
17 Ian 2019

Credem ca OUG-ul pentru amnistie si gratiere rezolva problema carbunelui in Romania. Criminaii, violatorii, interlopii politici vor sparge greva minerilor, se vor angaja cu heirupismul stalinist si o vor salva pe purcica si gruparile criminalitatii organizate PSD-ALDE-UDMR. Refuzul administrarii statului de drept se adauga peste cel al refuzului fondurilor europene (care nu se prea pot fura!-doar domnul Dragnea a reusit ceva, dar cu urmari suparatoare). Sa vedem daca stahanovismul criminal PSD-ALDE-UDMR va putea inlocui civilizatia liberala europeana careia ciracii lui Dragnea, Tariceanu, Hunor i-au intors curul, nadajduind sa-i duca cu presul chiar in cele sase luni de presedintie UE. Ciudata imbarligatura a hotiei, urateniei si prostiei! Deocamdata Europa nu-i va mai deranja cu administrarea forndurilor dezvoltarii. Le vor taia. Guvernarea Romaniei prin foame este o practica veche a demnilor urmasi ai PCR!
BANI FARA NUMAR
18 Ian 2019

VACA IN LOC SA DEA 3 MILIOANE DE TONE CARBUNE IN TOAMNA , AU NUMAI 200 MII TONE IN TOTAL . CINE A FURAT 2,8 MILIOANE TONE CARBUNE ?
MAFIA
19 Ian 2019

mafia din energie plus bnr cu isarescu tradator de tara atacuri violente la adresa romanilor in plina iarna cu temperaturi de -10 grade.sri doarme procurorii sunt vai mama lor .bani de pomana aruncati in vant.ia sa nu mai dea bugete la cna ccr anre asf conc concurentei jandarmerie sri politie cnair si alte agentii cu paraziti sa vedeti atunci bani la buget pentru spitale scoli .bai nene dar pe astia nimeni nu-i intreaba ce fac opt ore la servici?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray