2020-06-02 18:40

DĂNCILĂ, despre viitorul comisar european din partea ROMÂNIEI: „Nu am discutat despre un nume, dar ar fi de preferat să fie femeie…”

 |  12:02
 DĂNCILĂ, despre viitorul comisar european din partea ROMÂNIEI: „Nu am discutat despre un nume, dar ar fi de preferat să fie femeie…”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în opinia sa, un portofoliu de comisar european pentru Energie, Mediu sau Transporturi „ar însemna foarte mult” şi că nu s-a discutat încă despre numele viitorului comisar european din partea României.

„Am înţeles că există această dorinţă de a avea egalitate de şanse şi că ar fi de preferat dacă am merge cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important, dar trebuie să urmărim îndeaproape tot ceea ce se întâmplă în perioada următoare”, a spus Dăncilă, informează News.ro.

„Eu cred că trebuie să luptăm pentru un portofoliu important, să nu repetăm greşeala pe care am făcut-o atunci când am preluat preşedinţia rotativă şi să spunem: nu avem încredere că vom obţine un portofoliu important. Eu cred că trebuie să facem toate demersurile şi să obţinem un portofoliu important. Cred că pentru România un portofoliu precum Energia, Transporturile, Mediul ar însemna foarte mult şi, dacă mă uit acum pe noua configuraţie a conducerii instituţiilor europene, nu prea văd din Europa Centrală şi Europa de Est. Cred că ar fi un act de normalitate măcar pentru Europa Centrală şi Europa de Est să avem portofolii mult mai puternice", a spus Viorica Dăncilă, într-un interviu difuzat, sâmbătă, de Antena 3. 

În context, Dăncilă a spus că cei doi comisari europeni care au reprezentat România în mandatele anterioare, Dacian Cioloş şi Corina Creţu, „nu au performat" în activitatea lor la Bruxelles. În ceea ce priveşte numele viitorului comisar european din partea României, şeful Guvernului a spus că nu s-a discutat încă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine