2019-09-21 01:35

Dăncilă, discuţii cu Benyamin Netanyahu despre o şedinţă a guvernelor român şi israelian. Premierul a discutat şi cu vicepreşedintele SUA Mike Pence

 |  09:56
Dăncilă, discuţii cu  Benyamin Netanyahu despre o şedinţă a guvernelor român şi israelian. Premierul a discutat şi cu vicepreşedintele SUA Mike Pence

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Eashingron cu premierului israelian Benyamin Netanyahu şi cu vicepreşdintele SUA Mike Pence. Disuţiile cu Netanyahu au vizat oganizarea şedinţei comune a guvernelor român şi israelian, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Conform Guvernului, vicepreşedintele SUA Mike Pence a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim, iar Pence va veni în România în cadrul unui turneu în Europa de Est. De asemenea, a fost evocată posibiliatea unei vizite oficiale a premierului la Washington.

- Viorica Dăncilă şi Benyamin Netanyahu au discutat despre organizrea şedinţei comune a guvernelor român şi israelian, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business

"Aflată la Washington, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 25 martie 2019, o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu, în marja participării la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Cei doi înalţi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, in cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susţinut in deschiderea Conferinţei AIPAC", anunţă Guvernul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare.

- Guvern: Vicepreşedintele SUA Mike Pence a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim; Pence va veni în România. A fost evocată posibilitatea unei vizite oficiale a premierului la Washington

"În cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, prim-Ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu vice-preşedintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC ce are loc la Washington. Discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă deschisă şi de încredere reciprocă şi au aprofundat subiectele abordate cu prilejul convorbirii telefonice avute la 11 martie 2019. Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA de angajamentul României pentru consolidarea şi dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent special pe intensificarea schimburilor economice şi sporirea prezenţei investiţionale americane în România", susţine Executivul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului României de a continua şi dezvolta programul de înzestrare al armatei române şi a exprimat satisfacţie pentru cooperarea cu SUA din acest punct de vedere.

"La rândul său, vicepreşedintele SUA a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim şi pentru sprijinul şi angajamentul faţă de relaţia transatlantică, precum şi pentru contribuţiile sale operaţionale şi conceptuale atât în regiunea Mării Negre, cât şi, mai larg, în plan internaţional. Totodata, vicepreşedintele SUA a anunţat că va efectua un turneu în Europa de Est, ocazie cu care va vizita şi România", potrivit Guvernului.

În context, a fost evocată efectuarea unei vizite oficiale a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă, la Washington, în perioada următoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-26Parerea ta...

NEGRO
26 Mar 2019

Expunerea inutila a Tarii prin discursul sacadat al Proastei lui Dragnea in Statele Unite (unde Guru inca nu are acces!) referitor la mutarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim avea un singur motiv: iesirea in lume a Prostanacilor PSD-ALDE prin afacerile cu Israelul. Atminteri aceste loaze fierb numai in suc propriu. Desigur, punerea in opozitie cu Comunitatea Europeana constituie un deziderat al lor, dar expunerea Tarii la izolarea araba nu li se pare o ciudata lipsa de strategie? Da, daca ar gandi mai departe de interesul care poarta fesul lui Dragnea. Nu, daca se gandesc la Romania ca tara civilizata, cu o diplomatie multiseculara si nu doar ca o vaca de muls. Oricum, cu aceasta ultima lovitura cu bata in balta a Marionetei, diplomatia ultimilor 50 de ani a fost aruncata la cosul de gunoi. Parca se uitase de aceeasi nemernicie pornita de aceeasi glagorie anul trecut. Dar persistenta in prostie e o caracteristica a acestor imbecili. Mergeti inainte, tovarasi, ca tot asa, va rupeti definitiv si gatul!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Fuga de (la) guvernare. Totuși, cine câștigă? Proaspăt părăsită și jignită de fostul coleg de căsnicie politică, Viorica Dăncilă își plânge pe umărul jurnaliștilor drama femeii abandonate, își pune armura de președinte dur de partid și promite să respecte în continuare Sfântul Program de Guvernare, lăsat cu limbă de moarte de Liviu Dragnea
29 Aug 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray