2020-07-07 09:51

DĂNCILĂ, după întâlnirea de la Cotroceni: „Am discutat fiecare propunere de ministru în parte...”. Ce spune premierul despre majoritatea din Parlament și ce măsuri va lua după scandalul votului din Diaspora. IOHANNIS, declarație de presă la ora 17.00

 |  14:28
DĂNCILĂ, după întâlnirea de la Cotroceni: „Am discutat fiecare propunere de ministru în parte...”. Ce spune premierul despre majoritatea din Parlament și ce măsuri va lua după scandalul votului din Diaspora. IOHANNIS, declarație de presă la ora 17.00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, despre fiecare propunere de ministru din cabinet şi speră ca în scurt timp să primească un răspuns.

„Avem nevoie de stabilitate şi continuitate în exercitarea mandatului guvernamental şi de un ritm mult mai susţinut în activitatea Executivului. Am avut astăzi o discuţie la Cotroceni cu preşedintele Iohannis legat de nominalizarea miniştrilor, dar şi de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului de duminică. Referitor la cele 3 portofolii în care avem interimat, am discutat fiecare propunere în parte, de asemenea am discutat despre propunerea pentru funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice, iar în scurt timp sperăm să avem un răspuns de la preşedinte. În următoarea perioadă vom avea o discuţie în forurile statuare ale PSD, vom avea o discuţie cu partenerii noştri de la ALDE, în urma căreia vom lua o decizie care sa reflecte voinţa cetăţenilor exprimată la referendum. După părerea mea, soluţia o reprezintă o modificare legislativă dezbătută şi adoptată în Parlament", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres. Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că va susţine joi, la ora 17.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, unul dintre subiecte urmând a fi, probabil, discuția pe care a avut-o în cursul zilei cu premierul Dăncilă.

Tot în deschiderea ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a mai declarat că majoritatea parlamentară care susţine actualul Guvern este în continuare solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi că îşi va duce mandatul mai departe. „Guvernul a fost învestit de Parlament în baza votului acordat de români în decembrie 2016, iar majoritatea parlamentară care susţine acest Guvern este în continuare solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ne vom continua mandatul potrivit prevederilor constituţionale. Avem un program de guvernare şi o preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene cu rezultate apreciate de partenerii noştri externi, prin urmare este datoria noastră să continuăm pe acest drum. Este însă esenţială o legătură mult mai strânsă cu oamenii şi să fim mult mai aproape de aşteptările lor. Sunt premierul tuturor românilor, indiferent de convingerile politice şi, aşa cum am menţionat, îmi voi duce mandatul mai departe", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a declarat că va lua măsuri cu privire la "greşelile" produse în organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 26 mai după ce va analiza raportul pe care l-a solicitat MAE, MAI şi celorlalte instituţii implicate. „Aşa cum am anunţat, imediat după alegeri am cerut MAE şi MAI, tuturor instituţiilor implicate în organizarea alegerilor, un raport complet cu privire la desfăşurarea procesului de votare, a dificultăţilor întâmpinate de alegători. Sunt un om echilibrat şi corect care nu vrea să ia decizii pripite. Poziţia de prim-ministru presupune raţiune şi responsabilitate şi cred că toate deciziile trebuie să le luăm în urma acestei analize. Pe baza acestui raport voi lua măsuri analizând cu atenţie ceea ce s-a întâmplat. Dacă au fost greşeli, şi cu siguranţă au fost greşeli, cei cu responsabilitate, cei care sunt responsabili de aceste greşeli trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică a acestor lucruri", a precizat Dăncilă, Premierul a adăugat că, totodată, vor trebui luate măsuri pentru ca "ceea ce nu a fost bine în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului de duminică să nu se mai repete la următoarele scrutine electorale". "Dacă este nevoie de noi reglementări, de modificări legislative, avem toată deschiderea să le facem împreună cu specialişti", a spus Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz