2020-07-13 09:00

Dăncilă face anunțul: Se ia în calcul RESTRUCTURAREA Guvernului în Parlament

 |  16:59
Dăncilă face anunțul: Se ia în calcul RESTRUCTURAREA Guvernului în Parlament

Social-democraţii iau în calcul restructurarea Guvernului în Parlament, a afirmat, luni, premierul Viorica Dăncilă. Ea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de "abuz constituţional şi de putere la adăpostul imunităţii absolute pe care o are" pentru că nu a semnat numirea unor miniştri interimari.

Dăncilă a mai susținut că președintele încalcă decizii ale Curții Constituționale prin refuzul de a numi miniștrii interimari.

”Refuzul de a numi miniștrii interimari e un abuz constituțional și de putere pe care domnul președinte Iohannis își permite să îl facă la adăpostul imunității funcției. CCR a stabilit că președintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu miniștrii interimari. Aceștia trebuie numiți până când Guvernul face remanierea. Nu ne temem de nimeni și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern de luni.

Joi, președintele Iohannis a respins miniștrii interimari propuși de premier după plecarea ALDE de la guvernare și o trimite pe Viorica Dăncilă să-și legitimeze Guvernul prin votul Parlamentului. Anunțul șefului statului vine după ce miercuri Viorica Dăncilă a anunțat că sesizează Curtea Constituțională deoarece președintele nu numește miniștrii interimari.

„PSD e responsabil faţă de guvernarea României. Această criză de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor tinde să aibă consecinţe din ce în ce mai grave, care vor fi resimţite de toţi cetăţenii. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguieli pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin, ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari”, a spus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-09Parerea ta...

CIOCIOLINA AGRAMATA
09 Sep 2019

nu mai ai voturi si o sa pici la parlament...bye bye florareasa analfabeta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz