2019-11-14 06:30

Dăncilă i-a scris lui Junker! Ce portofolii vizează România pentru postul de Comisar european

 |  17:39
Dăncilă i-a scris lui Junker! Ce portofolii vizează România pentru postul de Comisar european

Comisar european pe energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. Acestea sunt variantele vizate de România, pentru viitoare Comisie Europeană. Viorica Dăncila a avut discuţii cu preşedintele Iohannis pe tema viitorului comisar, potrivit digi24.ro.

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar.

Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe această temă și așteaptă un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanții României au propus ca, în cazul în care se acceptă propunerea de comisar interimar, acestuia să nu mai încaseze salariu și după terminarea mandatului, așa cum este procedura.

Se discută și despre viitorul comisar european și se discută despre o femeie în acest post. România vizează unul dintre portofoliile energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. În funcție de ce portofoiu va primi România, se va discuta și despre persoana care va ocupa funcția.

Ursula von der Leyen, propusă pentru funcția de șef al Comisiei Europene, urmează să fie votată în Parlamentul European la mijlocul acestei luni. Apoi urmează să fie împărțite portofoliile de comisar european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ponta 4 you Victoraş a înţeles exact mesajul românilor din 16 noiembrie 2014 şi a croit noul guvern exact cum i l-au comandat aceştia în 9 decembrie 2012. E drept că la noul costum al executivului mai atârnă doar câteva zdrenţe liberale, că „portjartelele” verzi ale ungurilor au fost disimulate cu dibăcie şi că din conservatori mai atârnă câteva scame din izmenele Armani ale lui Voiculescu. E greu de crezut, dar fostul viitor premier Tăriceanu, cel care se mai smiorcăie într-o batistuţă uselistă, a avut un rol mai mare ca Dragnea în construcţia noului executiv. Este un guvern de trecut iarna, o ştie şi Ponta, motiv pentru care l-a păstrat ca unică mână dreaptă pe Oprea, responsabil cu dirijarea elicopterelor SMURD şi dezăpezirea pensionarilor fideli. Vine vorba, de fapt PSD intuieşte trădarea iminentă a UNPR din primăvară şi încearcă să o amâne cu înţelepciune măcar până în martie
15 Dec 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray