2020-02-29 03:10

DĂNCILĂ îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de COMISAR EUROPEAN. Reacția lui Klaus Iohannis

 |  15:21
DĂNCILĂ îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de COMISAR EUROPEAN. Reacția lui Klaus Iohannis

Premierul demis Viorica Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, însă preşedintele Klaus Iohannis susține că aceasta nu mai are nici o legitimitate pentru a face propuneri pentru această funcție.

„Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experienţa de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experienţa pe care o are pentru funcţia de comisar european. Îl recomandă şi Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles”, a spus Dăncilă.

Reacția președintelui Klaus Iohannis a venit aproape instant: ”Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziţia de comisar european. Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înţeleagă că odată cu pierderea calităţii de prim-ministru a pierdut şi orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziţia de comisar european, care îi revine României. O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziţie şi să nu transmită nicio propunere către preşedinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, a declarat Iohannis.

Conform şefului statului, desemnarea unui comisar european din partea ţării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuţii constituţionale şi legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetăţenilor români, cât şi a partenerilor europeni.

”Doar un nou guvern învestit de Parlament are întreaga legitimitate, dar şi obligaţia de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european. Este esenţial ca  un nou Cabinet să obţină cât mai repede votul Legislativului pentru a rezolva toate problemele stringente generate de guvernarea dezastruoasă a PSD, inclusiv desemnarea unui candidat credibil şi profesionist din partea României în Comisia Europeană. Tergiversarea în Parlament de către PSD a procedurilor care să ducă la votarea noului Executiv nu face altceva decât să dăuneze şi mai mult credibilităţii ţării noastre, deja afectate de Guvernul Dăncilă”, conchide șeful statului.

Foto: mae.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-29Parerea ta...

PALTONUL IN DULAP
29 Oct 2019

Cand dracu o sa intelegi bai dulap nebun ca premierul in functie este dna DANCILA De ce o faci pe prostul Ai uitat decand tot anulezi propunerile d nei Dancila ,?Alogenule ,cand o sa incetezi cu bataia de joc Ce te crezi ?Vei plati totul pana la ultima latcae bai homalaule !
CIOROPINA AGRAMATA
29 Oct 2019

este demisa...asa ca sa se duca la dracu
BORFAș
29 Oct 2019

De cand presedintele propune ??? El este doar de decor ...guvernul propune...stie cumva paltonul cine guverneaza acum??? A inscaunat cumva alt guvern trecand peste parlament ??? Sictir ptr asa jeg de individ
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine