2019-07-22 15:17

Dăncilă: La Bruxelles am discutat despre PROTOCOALELE SECRETE din justiţie. Comisia nu spune nimic despre acest subiect

 |  17:11
Dăncilă: La Bruxelles am discutat despre PROTOCOALELE SECRETE din justiţie. Comisia nu spune nimic despre acest subiect

Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre protocoalele de colaborare dintre instituţiile din justiţie cu serviciile secrete, precizând că vicepreşedintele CE Frans Timmermans a spus că este un lucru grav, iar preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, ar fi spus că încheierea acestor protocoale nu doar că este gravă, dar încalcă şi principiile democraţiei.

„S-a discutat şi despre protocoale. Chiar domnul vicepreşedinte Timmermans a spus că au existat protocoale între serviciile secrete şi procurori, ceea ce reprezintă un lucru extrem de grav, iar domnul Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democraţiei. S-a discutat şi despre acest lucru, inclusiv despre cele 6 milioane de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate este un lucru real în România. Am spus că îmi doresc ca să pornim de la un moment T 0, în care să nu mai existe aceste protocoale, oamenii să aibă încredere în justiţie, fiecare cetăţean, atunci când merge în faţa judecătorului, să ştie că îşi găseşte dreptatea. S-a discutat despre numeroasele dosare, care pe urmă au fost achitate, de oameni care efectiv au suferit fără a avea nicio vină”, a declarat Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena 3, potrivit News.ro.

Conform lui Dăncilă, Juncker a spus că poate multe Guverne au avut probleme tocmai pentru că s-au împlicat serviciile secrete.

Premierul a remarcat că oficialii europeni sunt foarte bine informaţi în legătură cu situaţia din România.

Ea a adăugat că justiţia trebuie să-şi facă datoria, însă trebuie respectate drepturile fundamentale ale cetăţenilor, lucru care nu s-a respectat în ultima perioadă.

„Cred că într-adevăr justiţia trebuie să-şi facă datoria, este necesar acest lucru, dar trebuiesc respectate drepturile fundamentale şi cred că acest lucru în România nu prea s-a respectat în ultima perioadă”, a mai spus premierul.

Ce spune Comisia Europeană

În schimb, un purtător de cuvânt al CE, întrebat de Newsweek.ro care au fost temele de discuţie, nu a pomenit nimic despre protocoale secrete, ci doar despre mecanismul MCV şi preşedinţia Consiliului UE.

"În ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare al României, președintele Juncker a subliniat că oficialii Comisiei Europene vor continua să monitorizeze evoluțiile din România și a insistat asupra faptului că este esențial să nu se renunțe la progresele înregistrate. Președintele Juncker a încurajat-o pe Viorica Dăncilă să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în România, mai ales în perspectiva asumării preşedinţiei Consiliului UE”, a precizat Christian Wigand, purtător de cuvânt CE, pentru Newsweek.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-11Parerea ta...

NEGRO
12 Iul 2018

De aici va veni caderea oligarhilor rosii. Ei inca se considera zbiri pe mosiile din Teleorman aduse la sapa de lemn. Aici nu mai...” pot”. Reprezentantii actuali ai celei mai corupte tari din Europa nu mai pot umbla cu agenda dubla a infractorilor. Chiar daca sunt atat de prosti ca au devenit convinsi ca se mai poate veni si in lumea civilizata cu abureli de doi bani. Povestea cu protocoalele nu tine dincolo. Analfabeta a pregatit fumigena doar pentru alegatorii sai din Cacana. Dincolo se fac proiecte de viitor, se construiesc economii, se fac relatii si se continua valorile milenare ale muncii. Gaurile negre ale eminentelor ”alese” dambovitene, vaduvite de creier, sunt excluse. Geambasul Dragnea et compania tocmai de aici isi simt pierzania. Nu se poate merge deloc cu ocaua mica. Nici cu unsul osiei. Chiar daca se caciuleste pe de cealalta parte la rusii lui Iliescu ca sa le dea si gazele din Marea Neagra. Desi au destule, dar geambasul stie ca ei nu refuza. PSDragnea merge in cadenta stalinista inainte. Desi prapastia falimentului de tara i se deschide la picioare. Astfel ramane totusi sansa orbilor ce-l secundeaza sa scape de el. Intotdeauna se prabuseste primul in haul creat de el insusi. Doar daca urmatorii nu sunt chiar ca oile celebrului Daia... Prin urmare, vom mai auzi de dansii. Pentru putin timp. Ca acum chiar ca nu se mai pot opri. Catastrofa nu mai poate fi camuflata cu petarde rasuflate: stat paralel, protocoale, pumni in gura, tradari de tara, suspendari... In fata ratiunii prostia se face mica, mica, blonda si balbaita pana dispare... Exista si un cos de gunoi al istoriei. Bine garnisit pentru PSDragnea. Dar pana atunci se va mai adaposti putin la racoare... Pentru ca merita...
#NEGRO MA PIS PE TINE
12 Iul 2018

DA ai dreptate lighioana ! Se vede ca prinzi muste.Zbiri ,mosii in Teleorman ,analfabeta,cacana ,geambas ,dansii.Fereasca dumnezeu de boala.Mergi totusi la spital si mai lasa suzeta si drogurile!
PĂZEA!
12 Iul 2018

Au dat năvală pe-aici turbații...unii din politică, alții din servicii, simpatizanți, etc...când n-ai de lucru, îți faci!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray