2020-07-03 23:18

Dăncilă, mesaj la începerea ANULUI ȘCOLAR: Actul de educaţie, fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi

 |  11:42
Dăncilă, mesaj la începerea ANULUI ȘCOLAR: Actul de educaţie, fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi

Premierul Viorica Dăncilă afirmă, în mesajul cu ocazia începerii anului şcolar, că actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi şi este crucial pentru dezvoltarea României şi că "pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu".

"Actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi, este crucial pentru dezvoltarea României. Pentru elevi, noul an şcolar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaţiona cu informaţiile, precum şi cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului şcolar este un prilej de revedere sau cunoaştere a elevilor, de inovare în predare, precum şi de bucurie în faţa a noi provocări. Pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu", afirmă premierul în mesajul cu ocazia începerii noului an şcolar.

Viorica Dăncilă spune că dascălii au "responsabilitatea imensă şi privilegiul deosebit de a forma minţile celor din faţa catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde şi de a modela personalităţi ale unor viitori adulţi".

"De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educaţie şi elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile şi infrastructura necesară unui sistem de învăţământ performant", explică şefa Executivului, care se declară conştientă că "în ceea ce priveşte învăţământul - această prioritate naţională, alături de sănătate – am parcurs etape importante, dar esenţiale sunt cele care vor urma".

La început de an şcolar, ea le doreşte copiilor şi tinerilor "să se bucure de cunoaştere", părinţilor "să fie mândri de reuşitele lorÎ, iar dascălilor "să-şi urmeze vocaţia".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-10Parerea ta...

ANONIM
10 Sep 2018

Tata Viorica de ce nu te-ai dus si tu cu tirtita , la vro scoala ?
ANONIM
10 Sep 2018

Da tu de ce ai stat ca proasta si n ai invatat sa scrii scarba nebuna si drogata ce esti , DUte naibii !Astazi omoiul vostru a citit de pe o hartie la deschiderea anului scolar Iata ce a spus :,,Am venit la Alba Iulea '',,lumea cotideana'',,fara fontere'' Mai deunazi a zis ,,;guvernul mau'' partidul mau ,parlamentul mau Cat de curand o sa spuna,,nazistii mai ,celula ma,,puscaria ma
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz