2020-01-29 03:57

DĂNCILĂ nu vrea să ia deciziile singură, ca DRAGNEA, dar nu crede în soluția ANTICIPATELOR. Agitație în partid și poziții contradictorii ale liderilor. Vezi ce au declarat Codrin ȘTEFĂNESCU, Marian OPRIȘAN și Dumitru BUZATU

 |  12:11
 DĂNCILĂ nu vrea să ia deciziile singură, ca DRAGNEA, dar nu crede în soluția ANTICIPATELOR. Agitație în partid și poziții contradictorii ale liderilor. Vezi ce au declarat Codrin ȘTEFĂNESCU, Marian OPRIȘAN și Dumitru BUZATU

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, marţi, la sosirea la Parlament pentru şedinţele PSD, că va face declaraţii la final pentru că nu este adepta ca preşedintele partidului să ia singur deciziile şi a respins soluţia alegerilor anticipate.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că Liviu Dragnea a fost condamnat printr-o decizie politică şi că nu vrea să vadă colegi care se delimitează de el. Ştefănescu a mai spus că este necesară organizarea rapidă a unui congres al partidului. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că PSD a pierdut alegerile din cauza acţiunilor lui Liviu Dragnea, că partidul nu trebuie să cedeze guvernarea până la alegerile parlamentare din 2020 şi că PSD arată „mai frumos” fără Dragnea, informează News.ro.

„Deciziile le luăm în cadrul forurilor statutare. Nu sunt adepta ca decizia să fie luată doar de preşedintele partidului”, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă alegerile anticipate reprezintă o variantă, Viorica Dăncilă a replicat: „Nu, nu este o variantă”.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că PSD a pierdut alegerile din cauza acţiunilor lui Liviu Dragnea, că partidul nu trebuie să cedeze guvernarea până la alegerile parlamentare din 2020 şi că PSD arată „mai frumos” fără Dragnea.

Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă, Oprişan a declarat: „Ştiţi cum e. Politicienii au o carieră şi au un parcurs. Eu zic că în principiu în raniţa fiecărui soldat poate să stea bastonul de mareşal. (...) Nu putem discuta despre acest lucru în acest moment. Nu vorbim acuma despre alegeri prezidenţiale”.

„Au fost alegeri europarlamentare în România şi populaţia ţării a decis aşa cum ştiţi, deci situaţia e împărţită, dar mandatul primit de PSD în 2016 pentru guvernare ţine 4 ani. Când vor fi alegeri parlamentare, în 2020, atunci o să avem altă situaţie. Alegeri anticipate este exclus pentru că pe mecanismul constituţional românesc este aproape imposibilă declanşarea unei asemenea acţiuni”, a mai declarat Oprişan.

Întrebat cine ar trebui să ia locul lui Liviu Dragnea, Oprişan a răspuns: „Cel mai bun coleg dintre noi, în cadru statutar şi la congres”.

El a spus că e prematur să spună dacă îşi va depune candidatura la congres.

„N-am pierdut eu alegerile la Focşani şi nici în judeţul Vrancea, le-a pierdut PSD-ul lui Liviu Dragnea. Alegerile în România au fost pierdute cât se poate de clar pe acţiunile lui Liviu Dragnea, asupra cărora eu am avut poziţii divergente permanent”, a mai declarat liderul PSD Vrancea.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, propune organizarea de alegeri anticipate cât mai curând, având în vedere că există contestare din partea opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de guvernarea social-democrată. El crede că astfel s-ar putea lămuri cât din votul pentru alegerile europarlamentare a fost pentru Parlamentul European şi cât împotriva guvernării sau a lui Liviu Dragnea. „Sunt anumite impedimente la această soluţie, dar să vedem cum le putem depăşi pentru că însuşi preşedintele, liderii opoziţiei solicită intempestiv acest lucru", spune el.

Buzatu a declarat, marţi, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD, că în partid există un curent care doreşte rămânerea la putere, altul care crede că trebuie renunţat la guvernare, el propunând o a treia cale, şi anume alegeri anticipate.

„Legat de Liviu Dragnea, suntem convinşi cu toţii că a fost o decizie politică, a fost oribil şi a fost o zi foarte tristă pentru noi, a fost o zi cumplită pentru întreg partidul. Nu vreau să fiu surprins în perioada următoare de colegi care se vor delimita de el. M-am săturat să văd oameni care se delimitează de colegii noştri când sunt la ananghie. M-am săturat să văd colegi de-ai mei care se delimitează de Olguţa Vasilescu câ are cătuşe la mâini. M-am săturat să văd colegi care se delimitează de Gheorghe Nechita că e condamnat, de Radu Mazăre, de Nicuşor Constantinescu, de Costică Niţă. M-am săturat să văd oameni care se delimitează de camarazi şi de colegi când sunt la ananghie, cum a fost cazul lui Ionel Arsene la Neamţ”, a declarat Codrin Ştefănescu, la sosirea la Parlament unde se reuneşte Biroul Permanent Naţional al PSD.

El a mai spus că, deşi PSD a suferit o înfrângere, a fost votat de foarte mulţi români.

„E necesar să facem rapid un congres în care să limpezim lucrurile în interiorul partidului şi acolo să candideze cei care vor să candideze şi delegaţii să voteze, delegaţii fiind parlamentarii, primarii, şefii de zonă, preşedinţii de consilii judeţene, oamenii care au condus judeţele şi care s-au bătut zi şi noapte în această campanie, cu toată această ură uriaşă şi manipulare împotriva noastră. N-are nimeni niciun fel de vină, e o vină colectivă”, a susţinut secretarul general al PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-28Parerea ta...

ROMANIA
28 Mai 2019

asa dupa cum s-a demonstrat a3 romania tv tvr b1 digi 24 (vanduta de ungurul imputit tzerari infractorului dragnea inainte de alegeri ii sugea pla psd) nu au avut nici o influenta la alegeri in sensul castigarii voturilor de gasca de hoti psd alde udmr.a3 dupa nastase,voiculescu,ghita a mai bagat in puscarie si pe dragnea.bani aruncati in vant de voiculescu si firme mafiote care sponsorizeaza dementii de la a3.cna evident trebuie desfiintat ca si alte cuiburi ale mafiei platite din bani publici:cnair,ccr,anre,asf,jandarmerie(sa fie trimisi paznici la penitenciare) consiliul concurentei si alte agentii de paraziti .melescanu senil trebuie sa dispara de la mae.au venit iar sacalii de la fmi care au furat 20 mld de euro cu basescu si isarescu si au impus supraaciza la benzina retardatului de misa .astia trebuie arestati acum cat sunt in tara impreuna cu parazitii din ministere care de ani de zile isi bat joc de romani prin inventarea de taxe si impozite care sa le umple burdihanele.mafia petro energie trebuie distrusa imediat.pretul corect la benzina 4,8 ron/l.isarescu arestat pentru distrugerea leului romanesc si praduirea a 20 mld de euro.toti tradatorii si slugile mafie vor fi distrusi.asta este doar inceputul.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine