2020-02-28 23:45

Dăncilă o contrazice pe Vasilescu: Sunt discuţii ca Pilonul II de pensii să fie opţional, dar nu avem o modificare certă

 |  13:44
Dăncilă o contrazice pe Vasilescu: Sunt discuţii ca Pilonul II de pensii să fie opţional, dar nu avem o modificare certă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat şi că în continuare pe acest subiect există o analiză, precizând că propunerea avansată de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, potrivit căreia Pilonul II ar urma să fie opţional, nu i-a fost prezentată.

"În niciun caz nu se pune problema desfiinţării Pilonului II, vreau să fac această precizare din start. În altă ordine de idei, da, sunt discuţii ca Pilonul II să fie opţional, dar încă nu avem o modificare certă. Nu am văzut această modificare, deci nu pot să dau amănunte referitor la acest lucru. Ceea ce pot să spun cu certitudine este că Pilonul II nu se desfiinţează, pentru a nu crea îngrijorare. Eu încă nu am văzut acest proiect, după ce o să văd acest proiect, o să-mi spun punctul de vedere", a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de jurnalişti despre propunerea avansată de ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat la România TV că Guvernul nu va naționaliza Pilonul II de pensii, așa cum erau anumite zvonuri, ci îl va face opțional.

Lia Olguţa Vasilescu a spus că în această vară vor fi prezentate toate avantajele și dezavantajele mutării banilor de la Pilonul II de pensii la Pilonul I.

„Noi ne-am hătorât ce vrem să facem. Și este ceea ce am comunicat de anul trecut, și anume să fie opțional acest Pilon II. Fără doar și poate este bătută în cuie varianta aceasta", a anunţat ministrul Muncii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-30Parerea ta...

COLIVA
30 Mai 2018

De ce a crescut varsta de pensiomare ? De ce a crescut perioada standard completa de cotizare ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine