2020-06-05 10:21

Dăncilă, pe PLAJĂ la Sulina. Mesaj către copiii din afara graniţelor: România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă

 |  18:43
Dăncilă, pe PLAJĂ la Sulina. Mesaj către copiii din afara graniţelor: România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în discursul de la deschiderea taberei ARC de la Sulina, dedicată copiiilor din ţările aflate în jurul graniţelor, că ei sunt foarte importanţi pentru România şi a subliniat că îşi doreşte ca, în curând, să se întoarcă în ţara care este casa părinţilor şi bunicilor.

„Lansarea unei noi ediţii a taberelor ARC devenită tradiţie, a unsprezecea ediţie reprezintă un parteneriat între Guvern, autorităţile locale şi comunitatea românilor de pretutindeni. Azi, din România, sunt peste 3.000 de copii în diferite colţuri ale ţării. Iar noi ne dorim să păstrăm identitatea românească. Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteţi foarte importanţi, pentru România sunteţi foarte importanţi şi încercăm să vă aducem în ţara pe care părinţii, bunicii noştri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceţi şi voi. Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti. Veţi întâlni oameni minunaţi, profesori dedicaţi, veţi vedea locuri frumoase, veţi cunoaşte tradiţiile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. (...) Nu uitaţi un lucru, România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Teodorovici, la tabăra din Sulina: Veneam şi mâncam ciorbă de peşte; Dăncilă mi-a spus că înota aici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, le-a povestit, sâmbătă, copiilor din afara graniţelor aflaţi în tabără la Sulina, că atunci când el era copil mânca ciorbă de peşte cu apă din Dunăre, dar şi că premierul Viorica Dăncilă i-a spus că înota în Dunăre, la Sulina.

Eugen Teodorovici le-a spus copiilor că an de an venea la Slulina, în tabără, când era copil, iar când a încercat să îi povestească, sâmbătă, premierului Vioroca Dăncilă despre acest lucru, primul-ministru i-a replicat că ea înota aici, când când era copil.

„Încercam să îi povestesc doamnei prim-ministru despre Sulina, cum eu, acum mulţi ani de zile, veneam an de an la această tabără, în zonă, pescuiam, mâncam ce găteau localnicii, ciorba de peşte cu apă de Dunăre are cel mai bun gust. Doamna premier mi-a spus: <Măi, Eugen, tu îmi spui mie? Eu ştiu de ani de zile. Eu veneam aici, la Sulina, înotam>. Mi-a povestit că mergea la sala de sport. Trebuie să aducem aceste obiective la forma iniţială şi să vă bucuraţi toţi de ceea ce e aici, la Sulina”, a spus Teodorovici.

Peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora participă la cea de-a XI-a ediţie a taberei ARC, la Centrul de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea şi Oglinzi, judeţul Neamţ, precum şi Căprioara, judeţul Hunedoara.

Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Dăncilă l-a ameninţat pe Teodorovici cu remanierea dacă pierde un meci de ping pong, la Sulina

Premierul Viorica Dăncilă l-a ameninţat, sâmbătă, pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în timpul unui joc de ping pong, la Sulina, la tabăra unde participă copii din Diaspora, că riscă remanierea dacă pierde meciul. „Vă anunţ prima remaniere”, a spus Dăncilă, când Teodorovici a ratat.

Premierul Viorica Dăncilă a jucat un meci de ping-pong cu ministrul Finanţelor, la tabăra de la Sulina, iar când Teodorovici a ratat o minge, Dăncilă a spus, râzând, cu paleta în mână: „Vă anunţ prima remaniere”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine