2020-05-31 14:27

Dăncilă: Prea mult timp dezvoltarea României a fost ţinută în loc de lipsa de finanţare şi interese politice

 |  19:40
Dăncilă: Prea mult timp dezvoltarea României a fost ţinută în loc de lipsa de finanţare şi interese politice

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Palatul Victoria, că prea mult timp dezvoltarea României a fost ţinută în loc de lipsa de finanţare, birocraţie excesivă şi interese politice.

Prim-ministrul Dăncilă a participat la ceremonia de semnare a trei contracte de infrastructură, unul privind Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu-Boiţa, unul privind lotul 3 al Autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti, secţiunea Sud şi al treilea privind furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizarea traficului pentru Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei-Eroilor.

"Prea mult timp dezvoltarea României a fost ţinută în loc de lipsa de finanţare, birocraţie excesivă şi interese politice. Guvernul pe care îl conduc şi-a asumat misiunea de a pune lucrurile în mişcare şi de a înlătura blocajele şi mă bucur că reuşim. (...) Semnarea astăzi a celor trei contracte de investiţii este confirmarea faptului că Guvernul PSD-ALDE are capacitatea să găsească soluţii pentru proiectele de infrastructură care stagnează de prea mult timp. Autostrada Sibiu-Piteşti este unul din proiectele majore de infrastructură rutieră ce va asigura conexiunea cu reţeaua TEN-T, respectiv Coridorul IV Paneuropean. Acest Guvern a luat măsurile necesare pentru a face posibilă semnarea contractului şi începerea lucrărilor şi mă refer aici la asigurarea resurselor financiare, atât din fonduri europene, cât şi naţionale, obţinerea acordului de mediu, precum şi la actualizarea indicatorilor tehnico-economici care să răspundă realităţii din teren. Semnarea contractului pentru secţiunea 1 Sibiu-Boiţa este primul pas concret făcut în ultimii 10 ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munţii", a spus Dăncilă.

Dăncilă a menţionat că s-au făcut progrese şi pentru finalizarea a două proiecte de infrastructură vitale pentru Bucureşti.

"Prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 al autostrăzii de centură a Bucureştiului, în lungime de aproximativ 18 km, aducem mai aproape de finalizare realizarea acestui proiect, care va contribui la fluidizarea traficului din Capitală. Am reuşit să asigurăm finanţarea europeană necesară, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru România. (...) Un alt proiect aşteptat de bucureşteni este Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei-Eroilor. Prin contractul semnat astăzi se realizează sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, ultima etapă înainte de darea în exploatare a acestei magistrale de metrou, astfel încât să poată fi dată în funcţiune până la sfârşitul anului", a precizat premierul.

Potrivit acesteia, autorităţile vor urmări cu mare atenţie ca lucrările să fie executate cu încadrarea în termenele stabilite şi la standarde înalte de calitate.

"Statul român este partener corect al mediului de afaceri, îşi achită la timp facturile, îşi îndeplineşte obligaţiile, dar nu acceptă întârzieri ale termenelor", a subliniat şefa Guvernului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-14Parerea ta...

HE , HE , HE.....!
14 Apr 2019

Analfabeta functional draKcila habar nu are pe ce lume traieste. Mafia psd a dus datoria externa a Romaniei la peste 127 miliarde euro. Deficitul balantei comerciale a ajuns la 1, 9 miliarde euro lunar . Inflatia este cea mai mare din Europa 5,6%. Roborul a crescut dupa ordonanta 114 la 3,21 %. S-au inchis 37000 de PFAuri. A fost distrus PILONUL 2 DE PENSII. PENSIONARII MINTITI SI UMILITI PRIN NEINDEXAREA PENSIEI CU RATA INFLATIEI. TAXELE LOCALE S-AU MARIT. NIVELUL DE TRAI SE AFLA SUB ANUL 2012. Justitia , economia, sanatatea si educatia distruse. Intreaga guvernare. MAFIOTA S-A CONCENTRAT PE SALVAREA '' BORFAȘULUI NATIONAL '' draKnea de puscarie. Nici un metru de autostrada , nici o scoala , nici un spital. A fost izolata Romania in Europa si in lume. Urmeaza actiunea de sustragere (HOTIE , FURT ) AURUL ROMANIEI. PESTE 200000 DE TINERI AU PARASIT DEFINITIV ROMANIA IN GUVERNAREA MAFIOTA psd-alde-udmr. Ingradirea libertatii presei si a liberei exprimari sunt PRIORITATI ALE DICTATURII NEO-BOLȘEVICE CONDUSE DE HOTUL , HOTILOR draKnea. ROMANIA TREZESTE-TE !!!!!! IN 26 MAI IESI LA VOT SI SCOATE TU CIUMA ROSIE DIN EUROPA PÂNA NU E PREA TÂRZIU. AVEM OCAZIA UNICA SA ELIMINAM DIN EUROPA MAFIA psd-alde-udmr. BAFTA !!9
ANONIM
14 Apr 2019

IN ROMANIA CEA TRIBALA TOATE ACTELE NORMATIVE (superioare sau inferioare) SUNT ELABORATE ORI DATE NUMAI CU DEDICATIE SI BINE INTELES CONTRACOST. MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL SI MAFIOTISMUL AU DISTRUS ROMANIA DEFINITIV SI IREVOCABIL.
ANONIM
14 Apr 2019

,,analfabeta ''va da lectii de competenta Voi ce dati ?Lectii de prostie ,invidie si rautate Mars Dulapul vostru cum a dat lucrarile la aeroportul Sibiu ?Fara nici o licitatie ,direct la o firma dea nazistului din Germania care si a batut joc de lucrari si a tras de doua ori suma initiala prevazuta in caietul de sarcini hai siktir ca numai de hotii si gargara sunteti buni
HE , HE , HE...
15 Apr 2019

''BORFAȘUL NATIONAL"" CARE A FURAT BANII DE HRANA A COPIILOR ORFANI DIN TELEORMAN SA FIE DUS LA TÂRGOVISTE. A FOST UN MARE CRIMINAL SI A VOTAT CU ALTI 118 LICHELE PSD IMPOTRIVA CRESTERII ALOCATIILOR LA COPII. A BAGAT ROMANIA IN DATORII SI VREA IMPREUNA CU GUNOIUL VÂLCOV SA FURE SI AURUL ROMANIEI. NICI HAZNAUA 3 NU-L MAI INGHITE , DOAR IL BELESTE DE BANI PUBLICI PENTRU SUSTINERE.
HE , HE , HE...
15 Apr 2019

''BORFAȘUL NATIONAL"" CARE A FURAT BANII DE HRANA A COPIILOR ORFANI DIN TELEORMAN SA FIE DUS LA TÂRGOVISTE. A FOST UN MARE CRIMINAL SI A VOTAT CU ALTI 118 LICHELE PSD IMPOTRIVA CRESTERII ALOCATIILOR LA COPII. A BAGAT ROMANIA IN DATORII SI VREA IMPREUNA CU GUNOIUL VÂLCOV SA FURE SI AURUL ROMANIEI. NICI HAZNAUA 3 NU-L MAI INGHITE , DOAR IL BELESTE DE BANI PUBLICI PENTRU SUSTINERE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine