2019-05-27 04:14


DĂNCILĂ, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind Legea SALARIZĂRII. Cum se vor rezolva problemele apărute

 |  13:05
DĂNCILĂ, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind Legea SALARIZĂRII. Cum se vor rezolva problemele apărute

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu consideră că Legea salarizării este problematică şi a afirmat că îndeplineşte elementele care au stat la baza elaborării actului normativ.

"Eu consider că cele patru elemente care au stat la baza Legii salarizării au fost îndeplinite. Şi aici mă refer pentru muncă egală - plată egală. Şi cred că ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei, acelaşi consilier, cu aceeaşi muncă, avea 4.000 de lei. Deci, este normal, e un principiu european ca la muncă egală să avem plată egală. Al doilea: să ne gândim la ramuri strategice, la domenii strategice precum sănătatea şi educaţia şi acolo să avem o creştere salarială, la creşterea diferenţei de la 1 la 15 la 1 la 12, între cel mai mare şi cel mai mic salariu. Şi, de asemenea, un principiu foarte corect: sustenabilitatea. Tot ce este prevăzut în Legea salarizării să putem să susţinem financiar. Au existat unele probleme, aşa cum aţi văzut, încă din prima şedinţă de guvern au existat ordonanţe care să regleze acolo unde s-au produs, aşa, să zicem, defecţiuni. Şi vor urma, vom avea în următoarea şedinţă încă o ordonanţă de urgenţă, să reglăm pentru mămici, pentru concediile medicale, unde avem deficienţele, le vom regla", a declarat Viorica Dăncilă, după Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor, informează Agerpres. Premierul a adăugat, referindu-se la situaţia salariilor din învăţământ, că a vorbit cu ministrul Educaţiei. "Sumele pentru salarii au fost trimise de pe 31 ianuarie către teritoriu. 90% dintre plata salariilor a fost făcută, 10% a întârziat un pic, pentru că a trebuit să ia în considerare ordonanţa 3, care prevedea acel part-time care trebuia plătit într-un anumit mod", a completat Dăncilă. Referitor la protestele anunţate de sindicatele din educaţie pentru această săptămână, premierul a spus: "Trebuie să vedem ce solicită, ce este real din ceea ce solicită. Eu sunt un om al dialogului, am să văd care sunt problemele".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-19

TAGURI: dancila, legea salarizarii, ultima ora, premier
loading...


Comenteaza pe site


ANONIM
19 Feb 2018

In afara de intrigi legate de salarizare, pensii, taxe si impozite ca sa zapaciti populatia mai stiti altceva NULITATILOR UMANE...??? Ati auzit de STRATEGII DE DEZVOLTARE GENERALA SI SECTORIALE pe termen scurt, mediu sau lung. Romania este oare o adunatura de sinucigasi...????
PRESS
19 Feb 2018

Praduitorii tarii:isarescu cu gasca de la bnr,dragnea,tariceanu (bate acum campii cu un nou sau vechi impozit global ),gasca mafiota din min de finante care vor sa inventeze alte taxe sau sa la mareasca pe cele locale dupa ce au fost marite de primarii jefuitori,parlamentarii paraziti slugi ale mafiei,cnair.Astia trebuiesc luati si aruncati in multime dezbracati .In Romania este cel mai greu de trait datorita acestor hiene:preturi mari la alimente facute de mafia hypermarketurilor mai mari decat la paris sau londra sau viena ,la benzina hotie pe fata pusa supraaciza de haita de praduitori din min de finante,la curentul electric majorare de 23 la suta,la gaze pret mai mare ca la viena.Nu erau justificate nici un fel de majorari in 2017 exista o stabilitate a preturilor.Dar haita a sarit pe romani sa-i duca la saracie si disperare.Facturile pe ianuare sunt uriase acum fura si caldura sa moara romanii de frig.Asa cum s-a mai spus singura solutie este o revolta populara uriasa si rapida care sa spulbere acesti mutanti.Toate aceste hotii au fost facute cu buna stiinta de haita scopul fiind saracirea intentionata a populatiei .Haita este protejata cu salarii de peste 100 mil lei vechi,pensii speciale,spagi.
Random imageUltimele stiri


STARBAG