2020-08-05 02:44

Dăncilă REACȚIONEAZĂ: Ce miniștri interimari sunt propuși președintelui Iohannis

 |  19:14
Dăncilă REACȚIONEAZĂ: Ce miniștri interimari sunt propuși președintelui Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă va transmite marţi seară preşedintelui Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră ”inacceptabilă şi lipsită de fundament” decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, premierul a luat act de decizia preşedintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

”Sunt un om al dialogului şi am încercat, aşa cum era şi firesc, să am cu preşedintele Iohannis o discuţie premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că preşedintele refuză colaborarea instituţională şi că, în continuare, prin acţiunile sale încearcă să împiedice buna desfăşurare a activităţii Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru preşedintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activităţii ministerelor şi punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Şeful Executivului.

Guvernul precizează că cele trei propuneri pentru funcţiile de ministru, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu şi Eugen Nicolicea respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţia României, republicată, şi de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate, potrivit legislaţiei în vigoare.

Premierul Viorica Dăncilă va transmite marţi seară preşedintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiţiei, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene şi a ministrului Radu Ştefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

HE, HE, HE...!!!
23 Apr 2019

Trebuia pe NUTZU CAMATARU LA JUSTITIE , PE VOICESCU LA FONDURI EUROPENE (I.C.E. DUNAREA , CRESCEND ) IAR LA ROMÂNII DE PRETUTINDENI PE CIUVICA , SA-I CURGA BALELE PRIN AVION. CIUMA ROSIE IAR S-A FACUT DE KKAT CU ANALFABETII EI. HE HE HE, CE PUTE A CIUMATI ROSII. HUUU..!!!
NEGRO
24 Apr 2019

Recurgerea la interimari din partea PSDragnea constituie, totusi, o victorie a Nimicului asupra lui insusi. De ce Samsarul de Gratia n-a avut curajul sa-si treaca adunatura prin Parlament, unde in 2016 se impauna cu o majoritate devastatoare pentru fragila opozitie? Pentru ca gregarismul PSD-ist a inceput sa ia cunostinta de sine. Guvernarea in tromba numai pentru interesele justitiare ale oligarhilor a inceput sa-i trezeasca chiar si pe zombii simpli ridicatori de mana. Chiar la mitingurile lor paduchioase s-au trezit cu replici dure din partea credulilor lor, care i-au determinat pe consilierii politici straini sa-i introduca pe consultatii lor pe usa din dos ai mijloacelor de transport electorale. Reflectia PSD-ista asupra politicii sale chiar in biroul Nimicului Dragnea poate fi considerat un inceput. Dar nu al continuarii unei guvernari devastatoare pentru Romania, ci al sfarsitului acestei plagi care anihieaza prezentul dar mai ales viitorul natiunii. (E vorba de imprumuturile fara noima si crapelnitele puse pe seama parastaselor electorale). Asa ca PSDragnea nu mai are incredere nici in propriul Parlament, cu atat mai putin in cei ce odinioara s-au dus incolonati la vot pentru o slujba umila sau un ajutor social de mizerie. Vorba lui Tudor Arghezi, facut de bolsevici, intr-un final, dar pentru putina vreme deputat, al MAN: ”Niciodata golul n-a sunat mai tare!”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz