2020-06-05 09:22

Dăncilă s-a HOTĂRÂT: ”Dacă nu intru în turul doi, îmi dau DEMISIA!”

 |  21:42
Dăncilă s-a HOTĂRÂT: ”Dacă nu intru în turul doi, îmi dau DEMISIA!”

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat miercuri seară la Digi 24 că deşi iniţial planul era de a avea un candidat comul la prezidenţiale cu ALDE, în urma rezultatelor de la europarlamentare s-a răzgândit. Totodată, premierul a afirmat că dacă nu va ajunge în turul doi, îşi va da demisia.

”În primul rând vreau să subliniez că nu se poate vorbi doar despre primul tur. PSD merge să câştige alegerile prezidenţiale. Nu ne batem pentru primul tur. Din punctul de vedere al alianţei, am văzut că atât Tăriceanu cât şi alţi lideri au spus că vor continua alături de noi guvernarea.

Dar după europarlamentare când rezultatele au fost mult sub aştepteptări, fiecare dintre noi vrem să vedem care este scorul nostrum, cumputem să ne mobilizăm. Având în vedere că avem trei rânduri de alegeri şi fiecare partid îşi face propriile calcule. Acesta a fost principalul motiv pentru care PSD, liderii de organizaţii judeţene au cerut să avem candidat de la PSD. Şi s-a dat un vot în aces sens în CEx. Cu o singură abţinere toţi au fost de acord. Faptul că am candidat eu, după cum ştiţi, de fiecare dată preşedintele de partid şi-a asumat candidatura. Prima oară am spus că voi susţine un alt candidat. Unde am mers în teritoriu preşedinţii de organizaţii mi-au spus să-mi asum. E datoria ca mea ca preşedinte al PSD să-mi asum candidatura şi să condu către câştig partidul” a declarat premierul la Digi24. 

Viorica Dăncilă s-a hotărât și ce va face dacă nu reușește să intre în turul doi la alegerile prezidențiale:

” Categoric îmi voi da demisia, este normal să ne asumăm rezultatele. Aşa cum în teritoriu fiecare comunitate îşi asumă un anumit target, un anumit scor, şi eu va trebui să îmi asum anumite lucruri. Este o demisie de onoare pe care trebuie să o aibă în vedere toţi cei care nu vor atinge scorul propus. Scorul se stabileşte de comun acord în funcţie de potenţialul pe care îl are fiecare organizaţie judeţeană. Preşedintele Iohannis spunea pas cu pas. Noi spunem tur cu tur. În sondaje sunt aproape de scorul partidului, nu pot să spun că sunt o locomotivă. Sper să devin o locomotivă” a anunțat Viorica Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-24

In legatura cu acest articol...

DEMITERE de ultimă oră: Viorica Dăncilă a renunțat la doi funcționari importanți

Mihai Tudose ÎL PUNE LA PUNCT pe Victor Ponta: ”Ce, am înnebunit? La ce am mai plecat din PSD?”

COALIȚIA, la un pas de DESTRĂMARE. Tăriceanu: ”E nefiresc, e o DEZAMĂGIRE!”

TĂRICEANU, desemnat de conducerea ALDE drept candidat la alegerile prezidențiale

ATAC dur dinspre USR la adresa lui IOHANNIS: „Numirea noilor miniștri de Interne și Externe, DEZONORANTĂ pentru președinte!”
Parerea ta...

ERMAC
25 Iul 2019

Placa asta cu demisia e expirata! Toti ati promis ca vs dati demisia!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine