2019-08-19 05:24

Dăncilă s-a întâlnit cu Erdogan. Preşedintele turc a vorbit despre cooperarea împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu FETO

 |  09:52
Dăncilă s-a întâlnit cu Erdogan. Preşedintele turc a vorbit despre cooperarea împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu FETO

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, luni, la Ankara, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. La finalul convorbirilor, cei doi oficiali au susţinut o declaraţie de presă comună, în cursul căreia preşedintele turc a spus că va fi intensificată cooperarea împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu FETO.

Preşedintele turc a salutat împlinirea a 140 de ani de relaţii diplomaţii bilaterale, care din anul 2011 sunt la nivel de parteneriat strategic.

Recep Erdogan a menţionat că a avut o discuţie tete-a-tete cu premierul Viorica Dăncilă, principalele subiecte fiind legate de economie, securitate, combaterea terorismului.

”Principalul domeniu este securitatea şi cooperarea împotriva organizaţiilor teroriste care acţionează împotriva ţării noastre. Nu vom uita ajutorul României la lovitura de stat din 15 iulie. Vom lua legătura strâns cu autorităţile române pentru a ne sprijini şi a face paşii necesari împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu FETO”, a ţinut să precizeze preşedintele Turciei.

Erdogan a mai spus că discuţiile au vizat şi relaţiile economice şi comerciale.

În prezenţa preşedintelui Turciei şi a premierului român au fost semnat şi două documente de cooperară bilaterală în domeniul învăţământului şi în cel medical.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că relaţiile în cadrul NATO sunt foarte bune şi că România va continua să susţină parcursul european al Turciei. Ea a exprimat aprecieri pentru efoturile Turciei în gestionarea migraţiei, prin găzduirea pe teritoriul său a unui număr mare de refugiaţi.

Viorica Dăncilă se află până miercuri într-o vizită oficială în Turcia, după care va merge în Emiratele Arabe Unite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray