2020-08-09 13:01

Dăncilă și Tăriceanu îi pun CONDIȚII președintelui Iohannis: ”Haideți să fim serioși, să avem curaj!”

 |  18:48
Dăncilă și Tăriceanu îi pun CONDIȚII președintelui Iohannis: ”Haideți să fim serioși, să avem curaj!”

Liderii Coaliției de Guvernare, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu dau un nou semnal președintelui Iohannis, ca răspuns la propunerea acestuia pentru un pact politic cu toate partidele politice. Dăncilă și Tăriceanu nu refuză ideea președintelui, dar vin cu amendamente și noi propuneri care să fie cuprinse în pact.

„Un alt punct discutat e referitor la pactul pentru parcursul european al României. Ne aşteptam ca acest acord să reliefeze întocmai discuţiile cu toate partidele politice. Am văzut că e vorba despre un proiect, vom veni cu amendamente la acest acord astfel încât să întărim şi poziţia României ca stat membru şi parcursul european al ţării noastre. Trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublul standard, dacă avem aceleaşi obligaţii să avem şi aceleaşi oportunităţi, de modul în care căutăm să găsim consens în rândul europarlamentarilor pe care îi trimitem la Bruxelles. Vorbim de modul în care România va sta la masa deciziilor, pentru a întări opinia noastră”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament, la finalul discuţiei cu Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj mult mai tranșant președintelui Iohannis, subliniind faptul că acest posibil pact trebuie să conțină și alte probleme spinoase din justiție:

”Trebuie sa vă spun că era normal ca președintele să ne spună la consultări. ANul trecut am lansat ideea unui pact care să vizeze statul de drept. Cred ca pactul lansat de președinte trebuie să aibă o idee comună, să găsim o definiție a statului de drept, am impresia că unii cred că statul de drept înseamnă colaborarea dintre servicii șI procuratură.

Eu continuu să afirm că statul de drept înseamnă un set de norme, reguli, legi care au drept scop asigurarea principiilor pe care se bazează democrația într-un stat democratic.

Conținutul pactului – trebuie să ne lămurim că nu este o altă formulă prin care președintele, după cinci ani în care nu a mișcat un deget, această formulă nu cumva reprezintă un fel de formulă sub care să încerce să ralieze partidele pentru a-șI asigura un nou mandat.

Eu cred că în viitorul pact despre justiție nu putem să nu abordăm șI alte chestiuni care nu sunt de interesul președintelui: suprapunerea referendumului cu alegerile, cum transpune președintele deciziile CCR, despre superimuniutatea președintelui.

Cred că partidele politice ar trebui să se așeze la masă șI să vină cu propuneri șI să găsim un consens pe care să putem construim mai departe, să desecretizăm toate protocoalele, acesta nu e stat de drept, președintele a evitat aceste subiecte delicate.

HaidețI să fim serioșI șI să nu facem un pact cu prevederi selective, trebuie să avem curajul să abordăm toate problemele din justiție” a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacția celor doi lideri ai Coaliției de Guvernare vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-07

In legatura cu acest articol...

PNL propune noi SCHIMBĂRI: Ce se va întâmpla cu SUPRAACCIZA la carburanți și contractele PART-TIME

ALDE râvnește la Ministerul Apelor și Pădurilor

Dăncilă și-a luat un consilier onorific „școlit” de Dragoș Dobrescu și Frank Timiș

Dacian Cioloș dă SEMNALUL: ”Cerem alegeri ANTICIPATE. Suntem gata de GUVERNARE!”

SURPRIZĂ în politică: Eugen Teodorovici ar vrea să CANDIDEZE la prezidențiale

Traian Băsescu RECUNOAȘTE că a dat informații pentru Securitate. Cum se APĂRĂ
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ GUDRON
06 Iun 2019

Ei .acesti nazi,ar vrea un pakt prin care ei sa inchida pe oricine pe dosare fake,in colaborare cu Sri
PENTRU A SALVA CâțIVA POLITI
06 Iun 2019

"Să ne ferească Dumnezeu să ne mâncăm între noi ca neam de neam românesc " Pământul Iugoslav din cauza derbedeilor al corupților și al proștilor și astăzi sângerează chiar dacă a dispărut de pe harta lumii . Sa ne aducem aminte de: .............., Teritoriul din fosta Iugoslavie: Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz