2020-08-06 03:33

DĂNCILĂ, un nou atac la IOHANNIS: „Reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală, o decizie a CCR!”

 |  10:55
 DĂNCILĂ, un nou atac la IOHANNIS: „Reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală, o decizie a CCR!”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis „reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală", decizia de miercuri a CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi şeful statului.

Dăncilă a susţinut că preşedintele „comite un abuz prin refuzul de a numi miniştrii interimari şi încearcă din nou să blocheze activitatea Guvernului", informează Agerpres.

„Obişnuit să încalce Constituţia, domnul preşedinte Iohannis a trecut la următorul nivel: reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală, o decizie a CCR care e obligatorie pentru toată lumea. Transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când, de fapt, Curtea a stabilit că termenul 'de îndată' se referă la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi de a nu bloca activitatea Guvernului", a spus premierul, la începutul şedinţei Executivului.

Viorica Dăncilă a adăugat că legitimitatea actualului Guvern este dată „de votul românilor". „În acest moment suntem singurii care ne asumăm responsabilitatea guvernării", a spus ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-19Parerea ta...

OLTEANCA
19 Sep 2019

Putem sa definim prostia unei blonde ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz