2019-11-21 08:33

Dăncilă, vizite în Bulgaria, în Qatar, precum şi în Sultanatul Oman, unde va deschide ambasada României

 |  15:49
Dăncilă, vizite în Bulgaria, în Qatar, precum şi în Sultanatul Oman, unde va deschide ambasada României

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vineri va pleca într-o vizită oficială la Varna, la o reuniune în formula România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la care ar urma să participe şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, urmând ca în perioada 3-8 noiembrie, să meargă în Sultanatul Oman şi în statul Qatar. La Oman va deschide ambasada României.

„Vineri, 2 noiembrie, voi participa la Varna la o nouă reuniune la nivel înalt, în format România- Bulgaria – Grecia – Serbia. În marja reuniunii a fost invitat să participe şi prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Reuniunea va prilejui continuarea dezbaterilor în materie de interconectare a regiunii, cu accent pe sectoarele transporturi, energie şi telecomunicaţii. Totodată, România va prilejui o prezentare a obiectivelor viitoarei preşedinţii a Consiliului UE, deţinută de România începând cu 1 ianuarie 2019 şi care va avea un impact asupra cooperării regionale”, a declarat miercuri Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

În perioada 3-8 noiembrie va vizita Sultanatul Omar şi statul Qatar, în Sultanatul Omar urmând să fie deschisă ambasada României şi să fie inaugurat Consulatul Onorific al României.

„Vizita reprezintă cel de-al doilea contact al prim-ministrului României cu omologul său din Qatar din 22 octombrie 1990. Prin această întâlnire la nivel înalt, urmărim consolidarea relaţiilor bilaterale, atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere economic”, a explicat premierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray