2020-07-15 22:22

Dăncilă: Vom adopta proiectul rectificării bugetare; Este o rectificare pozitivă

 |  15:00
Dăncilă: Vom adopta proiectul rectificării bugetare; Este o rectificare pozitivă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că Guvernul va adopta rectificarea bugetară, ”Este o rectificare pozitivă”, a apreciat premierul, precizând că se asigură bani pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, dar şi pentru continuarea investiţiilor ”în domeniile prioritare”.

”Vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută, este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare”, a afirmat, luni, Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a precizat că bugetul Ministerului Sănătăţii rămâne la nivelul alocat la începutul anului.

”Fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea şi reabilitarea tuturor unităţilor sanitare din ţară precum şi pentru continuarea programelor naţionale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate şi plata majorată a salariilor pentru cadrele medicale”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a firmat că se va reduce cu un miliard bugetul Ministerului Educaţiei, dar ”educaţia va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4 la sută faţă de anul 2018”.

”Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Reducerea de aproximativ un miliard de lei de la Ministerul Educaţiei nNaţionale se referă, în principal, la programul Plec la şcoală care, din păcate, nu a fost pregătit pentru a putea fi finanţat şi implementat până la sfârşitul acestui an. De asemenea, sunt reanalizate cheltuielile de personal care au fost super estimate iniţial”, a mai afirmat premierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-12Parerea ta...

FLORIN BUNEA
12 Aug 2019

pozitiva zici matale. falimentul tarii se apropie,zic eu.........
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz