2019-10-14 11:42

Dăncilă vrea să facă PACE cu Iohannis de Centenar: ”Avem datoria de a COLABORA între noi”

 |  16:22
Dăncilă vrea să facă PACE cu Iohannis de Centenar: ”Avem datoria de a COLABORA între noi”

Premierul Viorica Dăncilă a susținut în discursul susținut în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri că deviza „Prin noi înșine!” de acum 100 de ani ar trebui să aibă un echivalent actual: Prin noi înșine, și nu prin alții, să ne rezolvăm problemele interne.

Viorica Dăncilă i-a salutat pe liberali și a lăudat contribuția Brătienilor în realizarea României Mari, însă a fost și acidă în discursul său la adresa Opoziției.

„Este o ștachetă înaltă lăsată pentru cei care condus astăzi acest partid”, a subliniat ea.

„Oricât ar fi de acerbă această luptă politică aici în Parlament, nu există niciun motiv care să justifice un vot împotriva propriei țări”, a mai spus premierul.

„Celor care reprezintă România la un nivel sau altul le-aș recomanda ca indiferent de opiniile lor politice sau personale să se gândească la interesul nostru comun ca națiune europeană, nu doar la nemulțumirile lor personale. Celebra deviză „Prin noi înșine” pusă de Brătieni pe frontispicul Marii Uniri trebuie să își găsească un corespondent și în actualitatea noastră. Prin noi înșine, și nu prin alții, ar trebui să ne rezolvăm problemele noastre din România. Prin noi înșine și nu prin alții ar trebui să ne apărăm interesele naționale în Europa și în general în bine, iar asta nu ne face mai puțin europeni”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, premierul a adresat un mesaj și UDMR, parlamentarilor minorităților naționale, dar și președintelui Klaus Iohannis.

„În această ședință solemnă a Centenarului adresez un mesaj de pace politică și către președintele României, domnul Klaus Iohannis. Așa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în față, în calitățile oficiale pe care le avem ca prim-ministru sau ca președinte avem datoria de a coopera de a colabora între noi”, a spus premierul.

„Este momentul să ne bucurăm de consens, de liniște la împlinarea a 100 de ani de la Marea Unire. Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște și pace, fără dezbinare”, a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

OUT...!
28 Noi 2018

Pace cu borfasii mafiei psd-alde NU VA FI NICIODATA. MAFIA psd-alde trebui STÂRPITA IAR PSIHOPATUL draknea sa infunde puscaria alaturi de produsul expirat MASCARICEANU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray