2019-10-15 07:05

Daniel Barbu, declaraţii la DNA: Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun

 |  11:30
Daniel Barbu, declaraţii la DNA: Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA unde a fost citat în dosarul în care este cercetat trezorierul PSD, Mircea Drăghici, că ”fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun, potrivit normelor legale”. Barbu afirmă că nu intra în atribuţiile sale să facă verificări cum se cheltuiau banii de către partide, existând în acest sens un departament autonom.

Daniel Barbu a stat, miercuri, aproximativ o jumătate de oră în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, este cercetat pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

”Fiecare partid cheltuieşte banii cum consideră oportun, potrivit normelor legale. Mai mult decât atât eu nu pot să vă spun”, a spus Daniel Barbu, la ieşirea din sediul DNA.

Acesta a precizat că nu făcea parte din atribuţiile sale să verifice modul în care se cheltuiau banii din subvenţii de către partide.

”Nu era în atribuţiile mele să fac control, era un Departament de control autonom”, a mai spus Daniel Barbu.

Acesta era preşedinte al AEP în perioada în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, este acuzat că a delapidat bani.

În 2 aprilie, DNA a anunţat că, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

De asemenea, în 22 aprilie, procurorii DNA au transmis că au extins urmărirea penală faţă de trezorierul PSD Mircea Drăghici pentru încă o infracţiune de delapidare. Acesta ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux, cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray