2019-09-21 01:35

Daniel Buda: Dacă nu se intervine legislativ, românii ajung, în scurt timp, căpşunari la ei acasă

 |  15:49
Daniel Buda: Dacă nu se intervine legislativ, românii ajung, în scurt timp, căpşunari la ei acasă

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat, vineri, la Oradea, că 43% din terenurile agricole ale ţării sunt cumpărate de cetăţeni străini, românii ajungând, dacă nu se intervine legislativ, căpşunari la ei acasă.

"România are astăzi peste 43% din suprafaţa agricolă a ţării în mâinile unor cetăţeni străini. Noi suntem liberali, dar această problemă nerezolvată a României, pentru care este dată mereu ca exemplu negativ la nivel european, ţine de siguranţa naţională. Pentru acest pământ, strămoşii noştri au murit în războaie. Noi nu facem altceva astăzi decât să dăm aceste terenuri pentru nici o ciorbă la Paris. Şi dacă nu vom interveni de îndată cu corectarea legislaţiei în această direcţie, în care am avut nenumărate discuţii cu cei de la Comisia Europeană, înseamnă că România va deveni în scurt timp o ţară în care românii vor fi transformaţi în căpşunari la ei acasă. Este o chestiune de siguranţă naţională. Primii pe liste nu sunt din interiorul Uniunii Europene, fiind chinezi, libanezi ş.a.m.d. Dacă azi mai avem o alternativă în a consuma produse româneşti, produse de ai noştri, de mâine, în cinci, zece ani ani, ne putem trezi că nu vom mai putea consuma produse la preţurile de astăzi, ci la preţurile pe care vor dori ei", a spus, în conferinţă de presă, la sediul PNL Bihor, Daniel Buda.

În acest context, Daniel Buda a îndemnat cetăţenii ţării să consume produse româneşti, pentru că a întări economia ţării şi a adresat mai multe apeluri publice către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El a solicitat, în primul rând, să se aloce resursele financiare pentru finalizarea cadastrării la nivel naţional.

"Avem 312,7 milioane de euro din bugetul Uniunii pentru a finaliza acest proces de cadastrare. După cinci zile petrecute între fermieri, această problemă este un factor limitativ în accesarea fondurilor europene", a spus Daniel Buda.

El a mai solicitat introducerea între priorităţile României, în perioada preşedinţiei Consiliului UE, în 2019, a promovării conceptului de fermă mică şi mijlocie, precum şi a conceptului producţiei integrate, astfel încât fermele mici şi mijlocii, foarte multe în agricultura din ţară, să fie sprijinite consistent de UE.

Eurodeputatul a mai solicitat premierului Dăncilă "să dea drumul legislaţiei care să vizeze scutirea de impozit pe profit pentru cooperativele agricole şi asociaţiile din agricultură".

Un alt apel public l-a făcut eurodeputatul către ministrul Agriculturii, Petre Daea, "de a face tot ce este necesar să plătească subvenţiile agricole către toţi fermierii care s-au aflat în eşantioanele de control, pentru că ei nu au fost introduşi încă la plată".

Europarlamentarul are programate vineri mai multe întâlniri cu mari fermieri din judeţ, o vizită la pescăria Cefa, dar şi la Liceul agricol din Salonta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-16Parerea ta...

ANONIM
16 Feb 2018

Vai ,vai ,dar ce spuneati in 90 cand oamenii scandau "nu ne vindem tara" O faceati pe superiorii cam ca USRul acum si ii ironizati! Acum v a venit mintea la cap PAcat ,dar e prea tarziu
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Feb 2018

exista tratament pentru astia care ne vor capsunari in propria noastra tara......nici un fel de problema....cautam un hERR DOKTORR..........gasim noi ceva..........intotdeauna exista ac de cojocul lui Mos Martin daca se intinde la ce nu-i al lui.......a existat permanent ceva in Carpati..ba un DRACuLA....ba altceva Eu n-am sa culeg capsuni decat daca o sa fie udate cu sange de porc tras in tzeapa lui DRACuLA..asa de trei ori pe zi....de dimineata..la pranz...si seara Si sa vedem daca le convine sa doneze 100de tone de sange pentru un kil de capsuni
LEVST.
16 Feb 2018

solutia este simpla si foarte fezabila, NATIONALIZAREA pamantului pentru o singura ora si -consecutiv- redistribuirea a cate -aprox-1 ha /persoana, fie concret fie virtual( se incaseaza doar profitul) iar marii proprietari de pamant pot ramane directori ai fermeelor respective(***) , daca respecta regula, adica are 5 mii de ha, de pe unul isi ia integral profitul , iar pentru celelalte 4999 ha, se platesc toate cheltuielile, taxele, etc., inclusiv salariul sau (de acord, foarte bun, dar reflectie a rezultatelor) si la 4999 de cetateni (care au optat pentru proprietar virtual) li se plateste intreaga valoare a profitului ultim si net... Ce vret mai simplu si mai cinstit?(***mai mult, sunt sigur ca -peste noapte- va apare necesitate de a se forma noi ferme mari, actualii proprietari pot sa-si mareasca -fara a mai pune un leu jos-fermele daca au logistica necesara :tractoare, etc., etc.)...
LEVST.
17 Feb 2018

ce ma irita la acest fel de babuini, este ca vorbesc ca si cum ei sunt (poate ca si sunt) detasati de poprul roman, mai mult, vorbeste la persoana a treia sau la modul impersonal(poate se refera la divinitate), " daca nu se intervine", cine sa intervina natura, dumnezeu? Cu ata mai rau si cu atat mai mult cu cat indivizi ca el pot interveni, dar la 7 mii euro/luna(plus alte beneficii) de ca sa intervii?! Pentru ca si el stie ca singura interventie este doar una, distrugerea intregii clase politice si clientela, de dupa "89, intoarcerea la Monarhie NUMAI cu aport Englez, si toate celelalte enumerate de MII de ori, or el nu are niciun gand si nicio intentie sa se schimbe radical sistemul, posibil sa-si piarda avantajele , asa ca ... Asa ca face si el pe patriotul, bate din gura fara sa propuna si initieze(mai ales) nimic concret...Aceasta suita de masuri este singura care mai poate desclavagiza poporul roman...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray