2020-03-29 12:03

Date BEC: Prezența la vot în diaspora la ora 17:00

 |  17:23
Date BEC: Prezența la vot în diaspora la ora 17:00

Potrivit Biroului Electoral Central, până sâmbătă la ora 17.00, au votat la secţiile deschise în străinătate 213.159 de persoane in turul I la alegerile prezidentiale.

Au votat 112.979 barbati si 100.180 femei, potrivit BEC.

Un număr de 838 de secții de votare au fost organizate în străinătate, potrivit BEC.

Procesul electoral în cea de-a doua zi este în plină desfăşurare şi va continua până la ora 21.00, ora locală. Românii din străinătate vor putea vota şi duminică, între orele 7 – 21.

Cu privire la votul prin corespondență, președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, la Târgu Jiu, că va contesta măsura Autorității Electorale Permanente, care a trimis celor care votează prin corespondență plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin, relatează Mediafax.

Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că nu este un lucru bun ca ambele buletine de vot să fie trimise deodată.

„Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, deci eu cred că trebuie dat dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toți candidații, și pentru turul I și pentru turul II, nu este un lucru bun", a spus Viorica Dăncilă.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că 2.000 de oameni din străinătate, care votează prin corespondență, au votat deja și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, după ce instituția a trimis deodată buletinele de vot pentru ambele tururi. Președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat la Antena 3 că persoanele care au ales să voteze prin corespondență au primit două buletine de vot identice, unul pentru turul I, altul pentru turul 2, urmând ca după anunțarea rezultatelor după primul tur de scrutin aceștia să aleagă de pe al doilea buletin unul dintre candidații rămași în cursă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-09Parerea ta...

RESPECT SI DEMOCRAțIE
09 Noi 2019

Bloomberg, celebra publicație americană, îi dedică astăzi un articol elogios președintelui Klaus Iohannis . Sa înțelegem mai clar ce înseamnă votul democratic al milioanelor de romani din diaspora „Iohannis, prin rolul său, s-a remarcat ca un „pompier atomic, care a prevenit prăbușirea României”, subliniază publicația americană."
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine