2020-06-05 10:29

De ce n-au mers partidele Puterii la discuţii cu PNL. Pambuccian: “Cum să mergi la întâlnire cu cineva care vrea să te omoare?”

 |  19:45
De ce n-au mers partidele Puterii la discuţii cu PNL. Pambuccian: “Cum să mergi la întâlnire cu cineva care vrea să te omoare?”

Toatepartidele din arcul guvernamental invitate la întâlnire de PNL i-au tratat curefuz pe liberali, fiecare având motive proprii. Chiar şi UDMR şi minorităţilecare la început erau încântate de iniţiativa liberalilor au hotărât că nu ecazul să mergi la întâlnire “cu cineva care vrea să te omoare”.

Niciunul dintre partidele din arcul guvernamental nu s-a prezentat la întâlnireainiţiată de PNL, deşi, iniţial, UDMR şi minorităţile anunţaseră că vor onorainvitaţia. Subiectul a fost discutat în şedinţa Coaliţiei de ieri-dimineaţă, iar“fiecare dintre formaţiunile politice au avut motive separate pentru a nu seduce la discuţiile cu liberalii”, după cum a declarat pentru “Puterea” liderulgrupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian.“Noi am pus o condiţie preliminară PNL-ului. I-amcerut lui Crin Antonescu să retracteze public declaraţia deputatului liberal CiprianDobre care a spus că PNL vrea să propună desfiinţarea reprezentării minorităţilorîn Parlament. A doua condiţie a noastră a fost ca PNL să nu-l dea afară pedeputatul Mircea Grosaru ales din partea comunităţii italienilor”, amai declarat pentru “Puterea” Pambuccian. El a adăugat că şeful liberalilor i-apromis că va îndeplini aceste condiţii, deşi i se păreau “nesemnificative”. “DomnulAntonescu m-a sunat imediat ce Dobre a făcut acele declaraţii şi m-a asiguratcă nu este punctul de vedere al partidului. L-am rugat să facă şi public acestlucru. Am tot aşteptat, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar Gorsaru a fostdat afară din PNL. Cum să mergi la întâlnire cu cineva care vrea să te omoare?Dacă ar fi spus că nu mai vrea să ne omoare am fi mers la întâlnire”, a maispus Pambuccian. Liderul grupului minorităţilor a precizat că cei de la PNLsunt oricând bineveniţi la discuţii după ce vor face declaraţiile publice pecare s-au angajat că le fac. Pambuccian a mai adăugat că spre deosebire de PNLrelaţia grupului minorităţilor cu PSD este una mult mai avansată, au avut chiaro întâlnire înainte de moţiune şi au stabilit că “se poate colabora în foartemulte forme”.

Legea învăţământului, motivul UDMR

ŞiUDMR a avut motivele sale legate de Legea învăţământului. Preşedintele executival Uniunii, Kelemen Hunor a precizat pentru “Puterea”că în ultima perioadă a auzit “numai declaraţii ambigue” din partea lui CrinAntonescu şi a altor lideri PNL referitoare la Legea învăţământului, mai exactla prevederile legate de predarea în limba maternă a istoriei şi geografiei,dar şi despre predarea limbii române după manuale speciale. “În urma acestordeclaraţii nu am considerat că putem discuta despre deblocarea situaţiei dinParlament, în special despre problemele din Camera Deputaţilor. Eu personall-am anunţat pe Crin Antonescu decizia UDMR şi motivele pentru care am refuzatinvitaţia. Asta nu înseamnă că nu o să fim pe viitor deschişi la discuţii. Noi am avut mereuo relaţie bună cu liberalii, de aceea nu prea înţeleg poziţia lor faţă de noişi declaraţiile pe care le fac în ultima vreme”, a mai spus Kelemen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-25Parerea ta...

SIMIONC
16 Noi 2010

sa fie atat de fricoase partidele puterii? sa le fie frica de moarte? si cine sa-i omoare? opozitia? hai, ca e doar o gluma si nici macar una buna! lor sa le fie frica de oamenii din strada, pe care cu o cruzime de nedescris, ii omoara in fiecare zi, in fiecare ora, folosind picatura chinezeasca; da, domnilor, cu fiecare zi, cu fiecare ora suntem mai putini, dar ura noastra creste exponential!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine