2020-08-09 10:36

De la catedra lui Boc la preşedinţia CNI. Cynthia Curt, blonda universală a premierului Boc

 |  18:57
De la catedra lui Boc la preşedinţia CNI. Cynthia Curt, blonda universală a premierului Boc

Ise spune “blonda lui Boc”, “Elena Udrea a lui Boc” sau, simplu, “blonda de ladrept”. După ce a fost, prin graţia premierului, asistentă universitară laCluj-Napoca, subprefect de Cluj, inspector guvernamental şi consilier de statla Cancelaria premierului, Cynthia a ajuns, la 35 de ani, preşedintele alConsiliului Naţional de Integritate.

Minionăca şi premierul, fără a avea carnet de partid, Cynthia Curt a avut alături deEmil Boc un traseu profesional de invidiat, care a culminat cu alegerea sa,ieri, în fruntea CNI, forul care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionalede Integritate. Ea a fost propusă ca membră a CNI de către PDL, iar pentrufuncţia de preşedinte CNI a concurat cu Arin Avramescu, susţinut de cătreliberali. După alegerea sa, Curt a anunţat că îşi propune să asigure bunafuncţionare şi integritatea Consiliului, dar şi o relaţie apropiată cu presa,în condiţiile în care CNI reprezintă Agenţia Naţională de Integritate înrelaţia cu opinia publică. Ea a susţinut că îşi va menţine independenţa faţă demediul politic, chiar dacă a fost propusă de către democrat-liberali. “Toatefuncţiile pe care le-am deţinut până la acest moment le-am obţinut datorităcalităţilor mele, astfel că m-am putut menţine independentă de sferapoliticului şi am putut urmări întotdeauna interesul public”, a declarat Curt. Eaa încercat, la începutul acestei luni, să obţină şi funcţia de preşedinte alAutorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu CaracterPersonal, instituţie importantă în vederea acceptării în spaţiul Schegen, dar afost învinsă de actualul preşedinte al instituţiei, Georgeta Basarabescu.

Pe urmele lui Boc

Deşisusţine că toate funcţiile deţinute le-a primit datorită calităţilor sale,drumurile sale s-au împletit permanent cu cele ale actualului premier. Aînceput în 2005 ca asitent universitar la catedra lui Emil Boc de laUniverstitatea Babeş-Bolyai. Când Emil Boc a fost ales primar la Cluj-Napoca, CynthiaCurt a fost numită subprefect de Cluj şi a făcut echipă cu finul premierului,Alin Tişe, care era prefect de Cluj. În primăvara lui 2008 a fost numităinspector guvernamental, după care a fost chemată la Palatul Victoria pentru areface echipa alături de Emil Boc. Ea face parte din lotul de oameni aduşi laPalatul Victoria de Emil Boc de la Primăria Cluj-Napoca, dar şi din “echipa detrei blonde şi o brunetă” a premierului, le-am numit aici pe cele patruconsiliere ale sale. Cynthia Curt este momentan consilier de stat la Cancelariapremierului. A fost şi membru PDL o scurtă perioadă de timp, după care arenunţat şi nu s-a mai înregimentat politic. “O respect şi ştiu că este o profesionistăşi mă bucur că oameni profesionişti se află pe locurile pe care le merită. Ştiu că Cynthia are două principii după care se ghidează, «Nimeni nu e maipresus de lege» şi «Unde-i lege, nu-i tocmeală»”, obişnuieşte să spunăEmil Boc despre fosta lui asistentă.

Cynthia nu vrea să fie Elena

Desprenumele său mai puţin obişnuit, Cynthia a pus că a fost ideea tatălui său. “Cynthia este sinonimul luiArtemis, din mitologia greacă”, a spus ea. A fost foarte surprinsă când a fostcomparată cu Elena Udrea, pentru că nu şi-a găsit decât puţine puncte comune cuaceasta. “În afară de faptulcă suntem juriste şi blonde, nu avem nimic în comun. Partea cu culoarea păruluimi se pare o discriminare. Dar m-am obişnuit să o ignor. Mi se pare că însocietatea românească se manifestă un spirit prea tradiţional referitor laaccesul femeilor în funcţii publice şi afirmarea lor în viaţa publică”, a spusblonda Cynthia la instalarea sa în funcţia de subprefect. ”Nu îmi voi schimbaculoarea părului pentru că trebuie să demonstrăm că femeile, indiferent deculoarea parului, pot să se afirme şi sunt inteligente“, a mai spus ea. Despre consilierapremierului presa a scris că, odată numită la Guvern, a obţinut casă cu chiriesubvenţionată de stat de la RA-APPS. Nici instalarea sa pe funcţia desubprefect nu a fost trecut cu vederea uşor de presa locală, care a susţinut cădescalificarea celeilalte persoane care a concurat cu ea pe post a fostilegală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz