2020-07-05 04:44

Dean Thompson îi felicită pe români de ziua Marii Uniri: Sunt mândru să numesc România aliat al SUA

 |  07:05
Dean Thompson îi felicită pe români de ziua Marii Uniri: Sunt mândru să numesc România aliat al SUA

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, îi felicită pe români de ziua Marii Uniri, în numele preşedintelui Barack Obama şi al secretarului de Stat John Kerry. Thompson a afirmat că este "mândru" să numească România aliat şi prieten al SUA.

"În numele preşedintelui Obama, al secretarului de stat Kerry şi al poporului american, daţi-mi voie să vă felicit de ziua Marii Uniri. Acum nouăzeci şi şase de ani, românii s-au unit pentru a crea un stat democratic ce garanta egalitatea tuturor naţionalităţilor şi religiilor şi proteja libertatea presei, libertatea de asociere şi libertatea de exprimare. În această zi îi cinstim pe acei lideri vizionari şi îi aplaudăm pe cei care continuă să apere aceste libertăţi fundamentale, să consolideze democraţia şi să celebreze diversitatea din România", a precizat Dean Thompson, într-un mesajul video transmis în limba română.

Însărcinatul cu afaceri al SUA a mai menţionat că SUA sunt "recunoscătoare pentru contribuţiile semnificative ale României la securitatea regională şi mondială".

"În calitate de aliaţi NATO, stăm alături în Afganistan, desfăşurăm antrenamente militare comune şi colaborăm la bazele militare din Deveselu şi Mihail Kogălniceanu. Împreună îi protejăm pe cetăţenii noştri de criminalitatea internaţională şi de terorişti prin intermediul cooperării dintre instituţiile noastre de apărare a legii", a completat Dean Thompson.

Diplomatul american a ţinut să precizeze că este "mândru" să numească România "aliat şi prieten al Statelor Unite".

"La sărbătorirea acestei zile alături de familie şi prieteni, trebuie să ştiţi că aşteptăm cu interes să continuăm parteneriatul strategic mulţi ani de acum înainte. La mulţi ani, România!", a mai afirmat Dean Thompson.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis, la rândul său un mesaj de felicitare românilor cu ocazia Zilei Naţionale, în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, potrivit unui comunicat de presă publicat vineri pe site-ul Departamentului de Stat.

"În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, îi felicit pe toţi românii cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale la 1 Decembrie. În urmă cu 96 de ani, poporul român a creat o democraţie care a garantat egalitate pentru toate naţionalităţile şi religiile şi a protejat libertatea presei, (libertatea) de asociere şi de exprimare. Aducem omagiu acelor lideri vizionari şi îi aplaudăm pe toţi cei care continuă să apere aceste drepturi fundamentale şi să consolideze democraţia, statul de drept şi diversitatea naţională", a afirmat John Kerry.

"Statele Unite sunt recunoscătoare României pentru parteneriatul puternic privind provocările regionale şi globale de securitate. În calitate de aliaţi NATO, soldaţii noştri servesc împreună în Afganistan. Ei efectuează exerciţii militare comune de antrenament. Şi colaborează la baze militare din ţara dumneavoastră ca Deveselu şi Mihail Kogălniceanu", a completat secretarul de Stat american, care a ţinut să precizeze că doreşte "consolidarea parteneriatului strategic pentru mulţi ani de acum încolo".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz