2020-08-12 15:29

Decizia lui Tăriceanu privind guvernul Orban II. Dezvăluiri din discuția ALDE - Iohannis despre alegerile anticipate

 |  23:17
Decizia lui Tăriceanu privind guvernul Orban II. Dezvăluiri din discuția ALDE - Iohannis despre alegerile anticipate

Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie că preşedintele Klaus Iohannis, în discuţia de joi de la Cotroceni, a afirmat că nu va forţa alegerile anticipate dacă va fi evident că Parlamentul nu doreşte acest lucru. Liderul ALDE spune că ”nu suntem la un concurs de viteză” şi că primul pas, în actuala criză politică ar fi consultarea între partidele parlamentare.

”Nu suntem la concurs de viteză, pentru care trebuie să luăm hotărârile cât mai repede. Eu cred că trebuie luate după o matură chibzuinţă, aşa cum este normal. În această fază, ar fi trebuit să aibă loc contacte, tatonări, discuţii între partidele din Parlament, abia după aceea să urmeze consultările de la Cotroceni. Dar, în fine, faptul că preşedintele a anunţat deja un prim-ministru desemnat, nimic nu va împiedica ca în perioada următoare să aibă loc aceste discuţii. Am văzut, cei de la PSD deja au făcut o propunere de prim-ministru, Orban a anunţat, la rândul lui, că săptămâna viitoare doreşte să facă consultări pentru ca eventual să realizeze o majoritate în ideea organizării alegerilor anticipate. Sigur că aceste discuţii nu pot fi refuzate, sub nicio formă, ele sunt utile pentru că s-ar putea degaja o majoritate care să susţină un premier şi acest lucru să îl facă pe preşedinte să ignore această situaţie din Parlament”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3, joi seară.

Tăriceanu spune că Parlamentul a dat nişte semnale care nu au fost bine înţelese şi crede că nu vor fi alegeri anticipate.

”Parlamentul este unul dintre cei doi actori, în acest dans, ştiţi că la un dans este nevoie de doi parteneri, unul din parteneri este preşedintele, dar trebuieţinut cont şi de celălalt partener, cum vrea să joace şi celălalt partener, ce vrea să danseze şi Parlamentul. Acum Parlamentul a dat nişte semnale care nu par să fie bine înţelese. (..) Sunt foarte puţin probabil anticipatele. Nu pot să exclud nimic, dar în acest moment nu văd să se contureze acea majoritate în favoarea organizării anticipatelor”, a spus Tăriceanu, citat de stiripesurse.ro.

Liderul ALDE nu este decis în privinţa votului de susţinere pentru guvernul Orban II.

”Nu am luat decizia pentru că aşteptăm să facem discuţii între partidele parlamentare. Ordonanţa privitoare la organizarea alegerilor anticipate trebuie să vedem, este legal sau nu este legală. Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe. În cazul în care vrem să vedem dacă ordonanţa este legală, eu cred că Parlamentul ar face o greşeală să dea o decizie privind votul de încredere pentru un candidat de prim ministru. Eu cred că Parlamentul trebuie să se lămurească dacă această ordonanţă este valabilă”, a mai spus Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-06Parerea ta...

HAZNA
07 Feb 2020

Tu vorbesti . Magarule hot traseist tradator profitor
DOREL
07 Feb 2020

Ai uitat căiesit din coaliție cu PSD cs să dărămi guvernul. Acum o întorci ca la Ploiești. Să nu mai aud de tine și de ALDE. Un spuneti alta faceți.
HASTA LA VISTA
07 Feb 2020

Începutul sfârșitului ? Hasta La Vista - PSD, ALDE, UDMR ,Pro Romania! Adio Baby
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz