2020-07-11 02:50

DECIZIE de ultimă oră în Guvern. Ce se întâmplă cu spitalele regionale și autostrăzile

 |  21:41
DECIZIE de ultimă oră în Guvern. Ce se întâmplă cu spitalele regionale și autostrăzile

Guvernul a adoptat, marți, o ordonanță de urgență care prevede anularea parteneriatelor public-private pentru mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Ploiești-Brașov sau autostrada Iași-Ungheni. Au fost anulate și parteneriatele public-private pentru spitalele regionale, conform Stiripesurse.

„Un alt act normativ adoptat astăzi în ședința de Guvern este o altă promisiune a Guvernului liberal care a fost realizată prin această OUG, respectiv deblocarea proiectelor majore de infrastructură de interes național, precum autostrada Ploiești-Brașov sau autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni, care au fost mult timp îngropate la Comisia națională de strategie și prognoză în vederea finalizării unor proceduri de parteneriat-public-privat care nu aveau nicio șansă de realizare. Prin OUG care modifică OUG 39/2018 privind parteneriatul public privat sunt eliminate competențele Comisiei naționale de strategie și prognoză în domeniul procedurilor de centralizare, de derulare ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public privat, iar aceste competențe sunt transferate, împreună cu proiectele de investiții de la Comisia Națională de strategie și prognoză la nivelul ministerelor de resort”, a spus Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

Șeful Cancelariei prim-ministrului a subliniat că proiectele aflate la Comisia Națională de Strategie și Prognoză vor fi transferate la ministerele de resort.

Astfel, potrivit lui Ionel Dancă, proiectele de construire ale autostrăzilor Ploiești-Brasov, Târgu Neamț-Iași-Ungheni, București-Craiova-Calafat-Turnu Severin, linia ferată de mare viteză București Craiova-Sofia Timișoara-Belgrad-Budapesta, extinderea rețelei de metrou prin realizarea magistralei M7, construirea aeroportului București Sud și altele din acest domeniu sunt transferate la Ministerul Transporturilor.

„ În același timp, proiecte de investiții în domeniul sănătății, precum clinica Doctor Grozovici, construirea și oprerarea unei bănci naționale de sânge, spitalul regional Timișoara, spitalul regional Brăila-Galați, spitalul regional Târgu Mureș sunt transferate la Ministerul Sănătății. Alte proiecte sunt transferate la ministerul Economiei, precum Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele. Multe dintre aceste proiecte sunt într-un stadiu incipient sau într-un stadiu în care nu s-au efectuat niciun fel de demersuri în vederea realizării lor. Decizia Guvernului a fost tocmai pentru a debloca situația acestor proiecte”, a subliniat Dancă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29

In legatura cu acest articol...

Ludovic Orban cere MĂSURI privind vârsta de pensionare și recalcularea ”pensiilor nesimțite”

Gabriela Firea lansează Programul Rabla pentru electrocasnice și mașinile din centrul Capitalei

ULTIMA ORĂ: Petre Daea, anchetat de DNA. Care sunt acuzațiile

Deputații au decis: fără pensii speciale!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz