2020-02-26 22:44

DECIZIE DNA: Ce se întâmplă cu dosarul privind afacerile lui Dan Barna

 |  22:37
DECIZIE DNA: Ce se întâmplă cu dosarul privind afacerile lui Dan Barna

Procurorul-şef al DNA, Nistor Călin, a decis trimiterea dosarului care vizează afacerile lui Dan Barna înapoi la DNA Alba Iulia, unitate de parchet care a clasat anterior dosarul. Dezvăluirea este făcută de jurnalista Sorina Matei, care publică un document semnat de Nistor Călin.

"După 13 zile de la solicitare in care i-a fost cerută redeschiderea dosarelor, seful DNA, Nistor Calin, îl trimite pe domnul denuntator și parte vătămată în proiectele lui Barna- înapoi la DNA Alba, chiar la șefa DNA Alba care a confirmat de 2 ori clasarea in mod succesiv in dosarul lui Barna in care chiar ei/ ea a recunoscut ca sunt probe, motiv pentru care iniţial au extins urmărirea penală.

Controversata Danusia Boicean este șefa DNA Alba, nepoata lui Ilie Narita, de la PCA AlbaLux, colega lui Kovesi din DIICOT Sibiu și Alba pe care chiar LCKovesi a adus-o in DNA, ST Alba făcând performanță in clasări, mușamalizări și achitări.

Dosarul lui Barna a fost retrimis de Nistor DNA Alba/ “căreia i-a fost trimisă și lucrarea” care l-a și închis cu probe de 2 ori.

Potrivit legii și Regulamentului de ordine interioară, seful DNA aka Nistor Calin, “conduce si coordonează ÎNTREAGA activitate a DNA”, “asigură și verifică modul de respectare a dispozițiilor legale”, “exercită controlul asupra procurorilor și a întregului personal din subordine”", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Procurorii DNA s-ar fi autosesizat în legătură cu dezvăluirile despre proiectele cu fonduri europene din ancheta Rise Project, existând un dosar in rem. Dan Barna a declarat că nu a fost informat de această anchetă, dar că salută initiațiva procurorilor DNA. Ancheta in rem vizează fapte nu persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine