2019-07-24 12:24

Decizie în Parlament: USR nu mai are voie să invite oameni

 |  16:22
Decizie în Parlament: USR nu mai are voie să invite oameni

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis, în ședința de marți, ca grupul USR să nu mai aibă voie să invite oameni în Parlament, a anunțat deputatul USR Claudiu Năsui. Măsura, luată după ce săptămâna trecută câţiva cetăţeni au protestat pe holul plenului Parlamentului, este considerată de USR drept „un mare abuz în serviciu”, fiind pentru prima dată când se aplică o sancţiune colectivă şi se îngrădeşte accesul într-un spaţiul public.

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat, marţi, că în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor s-a votat sancţionarea formaţiunii.

„Domnul Florin Iordache a comis un mare abuz în serviciu pentru că este pentru prima dată în istoria parlamentarismului românesc când se instituie o pedeapsă colectivă. Doar grupul USR nu mai are dreptul să primească invitaţi în Parlamentul României. Este profund inacceptabil din toate punctele de vedere: legal, democratic, moral. Am insistat să ne dea baza regulamentară”, a spus Năsui.

Acesta afirmă că „avem de-a face cu o majoritate parlamentară care acţionează în mod vădit ilegal”.

„Nu poţi să aplici o pedeapsă colectivă, să restricţionezi accesul într-un spaţiu public şi, mai ales, doar pentru invitaţii unui grup parlamentar. Este un abuz complet, o premieră pentru România. Nu credeam că vor merge abuzurile atât de departe, dar se pare că oamenii aceştia nu mai au nicio limită”, a mai spus Năsui.

La rândul său, senatorul Vlad Alexandrescu reclamă „un abuz inacceptabil şi inadmisibil”, din partea secretarului general al Senatului, Izabela Chencian.

„Aseară s-a întâmplat un abuz inacceptabil şi inadmisibil, un abuz din parea secretarului general al senatului, doamna Izabela Chencian. Dumneaei a fost mandatată să ia măsuri pentru disciplina de pe holul Senatului şi a înţeles să facă acest lucru restricţionând accesul unui invitat al senatorului USR Ramona Dinu. Acest cetăţean a fost ţinut la poartă foarte multă vreme, până a venit autorizaţia de acces, dar autorizaţia de acces nu a venit singură. O persoană de la Secretariatul General a dorit să fie de faţă pe toată durata acestei întrevederi”, a spus Vlad Alexandrescu.

Acesta a afirmat că s-a ajuns ca într-o „colonie penitenciară”.

Reprezentanţii USR spun că „cetăţenii României sunt împiedicaţi să intre în Casa Poporului, care nu mai este a poporului, este casa unor persoane care s-au baricadat şi care vor să nu mai avem niciun contact cu cei care ne-au ales”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-26Parerea ta...

ANONIM
26 Iun 2018

Mi se pare o măsură bună....cine nu are cei 7 ani de acasa nu are ce cauta in forul democrației-- parlamentul ....probabil ca locul lor este la menajerie sau in pădure împreună cu asa zisi usr.isti, în realitate niste marionete ale serviciilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray