2019-09-17 13:51

ULTIMA ORĂ.Premierul Dăncilă susține public IMPOZITAREA pensiilor speciale

 |  11:42
ULTIMA ORĂ.Premierul Dăncilă susține public IMPOZITAREA pensiilor speciale

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va debloca plata angajaților din ministerele Mediului, Energiei și pentru relația cu Parlamentul și din instituțiile subordonate printr-o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Administrativ. Astfel, secretarul general al unui minister va fi ordonator principal de credite in cazul vacantarii funcției sau dacă ministrul nu-și poate exercita atribuțiile.

”Fac încă o dată apel la președintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului”, a declarat premierul.

De asemenea, premierul a confirmat că se modifică termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor din străinătate, acesta fiind extins până pe 15 septembrie. ”Ordonanța de Urgență pe care o adoptăm include și măsuri privind desemnarea președințilro de sectii, atribuțiile acestora și plata indemnizațiilor”, a adăugat Dăncilă.

Premierul a vorbit și despre pensiile speciale: ”Salut inițiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. este o măsură justă, de echitate socială. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau ale unor restricții speciale, nu înseamnă privilegii speciale. Fac apel la toți membrii Parlamentului să analizeze și să trateze cu maximă seriozitate această inițiativă.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

HUAA
12 Sep 2019

Dar de desfiintarea lor ce zici? Nu sustii?
CREAT ARTIFICIAL.
12 Sep 2019

Praf in ochii romanului .
MINT ASTI DE STING!
14 Sep 2019

Mna... acum cand nu va puteti sustine pe voi insiva? Straniu moment ati gasit... spre nerealizare, ai? Va dati de gol ca va place minciunica...
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Pensii speciale merită cei din mediul privat Într-o ţară normală la cap, sistemul bugetar este întreţinut din taxele şi impozitele colectate de la cei din mediul privat. Aşa cum se întâmpla pe la mijlocul anilor ’90, când salariile la privaţi erau incomparabil mai mari decât cele de la stat. Demenţa politică a făcut ca lucrurile să se inverseze în România după două decenii. Rezltatul este îndatorarea statului, pentru cel puţin 20 de ani. Şi totul merge în consum, adică în salarii şi pensii speciale exorbitante, comparativ cu mediul privat. Nesusţinut sindical şi din comoditatea bugetarilor, care nu-şi fac treaba, angajaţii care trudesc din greu în mediul privat nu au parte de viaţă comodă nici la pensie
30 Aug 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray