2020-02-28 17:59

Decizii după ședința CSAT

 |  17:55
Decizii după ședința CSAT

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la sfârșitul ședinței CSAT, despre temele discutate. Iohannis a anunțat că MAPN a stabilit unde va funcționa brigada multinațională NATO de pe teritoriul României, transmite Mediafax.

”Am avut ședința CSAT aferentă trimestrului 3 din acest an. Am discutat teme importante pentru securitatea națională din acest an. Vă spun, în premieră, că MAPN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinațională, aceasta va fi Brigada 2 Infanterie Rovine, din Craiova. Acolo va funcționa și brigada multinațională. Am discutat reluarea relațiilor internaționale cu statele din Orientul Mijlociu întrerupte din cauza războiului din Siria.

Am discutat și despre relația României cu Republica Moldova, o temă ce mă interesează foarte mult. Relația noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai previzibilă. S-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu și lung ce va stabili cum ne vom poziționa în această relație. Partidele pro-europene din Moldova au dificultăți. România vine în sprijinul Moldovei cu o finanțare, e nevoie de o implicare mult mai profundă.

Am discutat despre industria de apărare. E nevoie de o reorganizare la ROMARM pentru a o face mai performantă, mai credibilă și suficient de mare. Securitatea cibernetică la nivelul instituțiilor publice. E nevoie de îmbunătățirea cadrului legislativ. E un act normativ, în pregătire, la nivelul Guvernului. Ce s-ar întâmpla în cazul unui atac cibernetic într-un mare oraş? Trebuie să ne protejăm în cadrul tuturor instituţiilor publice. Avem nevoie de legea securităţii cibernetice.

Mi s-a prezentat abordarea despre problema infecţiilor nozocomiale din spitale. S-au făcut progrese notabile. Mai sunt însă mulţi alţi paşi de făcut. ”, a spus Klaus Iohannis după ședința CSAT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri

> Acum 6 ore

PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine

Media