2019-10-14 21:15

DECIZIILE ministrului Educației, ATACATE chiar din interiorul Coaliției. Vicepreședinte ALDE: „Chiar nu ne putem permite...”

 |  13:49
DECIZIILE ministrului Educației, ATACATE chiar din interiorul Coaliției. Vicepreședinte ALDE: „Chiar nu ne putem permite...”

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Steluţa Cătăniciu, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Valentin Popa, prin care îi solicită să îşi reconsidere decizia privitoare la alocarea locurilor bugetate în universităţi.

”Când rectori ai marilor universităţi din ţară sau membri ai unor foruri internaţionale de cel mai înalt nivel, precum Comisia de la Veneţia, ne spun că măsurile noastre trebuie corectate, atunci, domnule ministru, trebuie nu doar să ascultăm cu atenţie, ci şi să facem un singur lucru: să le dăm dreptate şi să corectăm”, scrie Cătăniciu în scrisoare, informează News.ro.

”Ca parlamentar, membru al coaliţiei de guvernare şi, mai ales, în calitate de deputat de Cluj, vă scriu pentru a vă transmite nemulţumirea profesorilor din Universitatea Babeş-Bolyai, a studenţilor şi a întregii comunităţi clujene, ca reacţie la modalitatea de repartizare a locurilor bugetate din învăţământul superior. În urma deciziei pe care aţi luat-o, nu doar UBB Cluj, ci şi alte universităţi renumite şi-au exprimat nemulţumirea în privinţa algoritmilor folosiţi pentru a decide aceste scăderi care contravin unor norme prea bine cunoscute în mediul academic românesc şi internaţional”, îşi începe Steluţa Cătăniciu scrisoarea deschisă adresată lui Valentin Popa.

Potrivit acesteia, ”nu poate fi acceptată nici scăderea numărului de locuri, nici o scădere de buget care ar veni la pachet cu aceasta”, România având printre cele mai mici procente de oameni educaţi în universitate, comparativ cu restul UE.

”Chiar nu ne putem permite să descurajăm prin asemenea măsuri Educaţia, Cercetarea şi Cultura, considerate vârfuri de lance în procesul de dezvoltare a României”, mai scrie Steluţa Cătăniciu.

Aceasta îi solicită ”ferm” ministrului să reconsidere decizia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-22Parerea ta...

LLYLY NIKKY
23 Apr 2018

Vraja este o vrajeala de a voastra Cristina demetrescu stie sa ghiceasca si in matze de oaie si in toate cele asa ca taci cu drSaguru al tau
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray